Електропили: типи та особливості

Сучасна електропила — бездоганна помічниця у справжнього господаря. Вона легко та швидко допоможе підрізати дерева та кущі, заготовити дров на зиму та чітко розрізати деревину. Модельний ряд електропил (подивитись його можна на https://allo.ua/ru/jelektropily/) розрізняють за потужністю, виробником, особливостями конструкції та робочим матеріалом.

Типи електропил

Незважаючи на широкий асортимент електропил, вони групуються всього за чотирма типами:

циркулярні (або дискові); ланцюгові; шабельного типу; електроножівки.

Дискові електропили розпилюють різні будівельні матеріали, такі як пластик, метал, фанера та інші. Для кожного типу матеріалу є спеціальні диски, які або фіксуються на станині, або переносні.

Пили шабельного типу використовують у будівельній сфері та в роботі у важкодоступних місцях. Робоче полотно такої електропили завдовжки до 35 см. Вона дуже зручна при виконанні монтажних та покрівельних робіт.

Ланцюгові моделі є одними з найпотужніших інструментів для будівельних робіт. Ними дуже зручно обрізати гілки дерев та кущів на ділянці та формувати їх крону.

Всі види електричних пил мають режим регулювання швидкості обертання мотора, спеціальні механізми, які захищають від вібрації, опіків та пилу.

Особливості електропил

Електричні пили мають свої особливості конструкції, дизайну та функціональних можливостей. Вони працюють від звичайної електророзетки або від літій-іонних батарей. Загальні особливості електропил полягають у наступному:

легкість управління; відсутність шуму та вібрацій; відсутність витрат на пальне; можливість використання при будь-яких погодних умовах.

Особливістю дискових пил є те, що вони здатні пиляти матеріал під певним кутом. Така функція можлива завдяки поворотному механізму на опорній металевій плиті в конструкції. Максимальний кут нахилу — 45 градусів. Також в них є система вібропоглинання та можливість зробити розріз на будь-яку глибину.

Особливостями шабельної електропили є довговічність ріжучого механізму, проста конструкція (корпус та ніж). Також ріжуче полотно не торкається поверхні при зворотному русі.


Переглядів: 5419
Поширень: 0

Останні новини