На Вінниччині лікарі почали їхати в село. І тепер не пацієнт шукає лікаря, а лікар шукає пацієнтів

"Сімейні лікарі мають отримати високі зарплати, населення - якісне медичне обслуговувння" - таке завдання поставив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій під час щопонеділкової наради з керівниками структурних підрозділів.

Ще одним важливим питанням, яке обговорювалось в ході сьогоднішньої наради стало те, що із 47 закладів первинної медичної допомоги області на комунальні неприбуткові підприємства перетворено 44. Таким чином 3 заклади не внесено як КНП до Державного реєстру фізичних та юридичних осіб. Це Чернятинська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Жданівський Центр ПМСД та Шаргородський Центр ПМСД. Термін їх перетворення спливає 2 вересня поточного року, таким чином для даних закладів буде проблематично заключити до кінця року угоди із Національною службою здоров’я України і відповідно вони не отримуватимуть належного фінансування. В свою чергу це тягне за собою те, що лікарі, які працюють в цих лікарнях не отримуватимуть збільшену заробітну плату.

Інформуючи про ситуацію із впровадженням сімейної медицини, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Надія Марусяк повідомила, що станом на сьогодні в області підписано 917 тис. 700 декларацій. Таким чином, протягом останнього тижня підписано понад 24 тис. декларацій.

«Хочу додати, що лікарі почали їхати в село. І тепер не пацієнт шукає лікаря, а лікар шукає пацієнтів. Звісно, це пов’язано із тим на скільки збільшились заробітні плати лікарів первинної ланки. Адже чим більше пацієнтів у лікаря, тим більшу заробітну плату він отримає», - додала Надія Марусяк.




Переглядів: 3174
Поширень: 0

Останні новини