Вінницький обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку отримав сучасний автобус

4 січня голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський відвідав цей заклад, який є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю І та ІІ груп, які потребують постійного стороннього догляду.

Директор пансіонату Сергій Якубовський ознайомив присутніх з роботою установи, а також поділився планами на майбутнє, зокрема, щодо подальшого розвитку напрямків надання якісних послуг підопічним. 

Наразі тут облаштовані кімнати для занять з соціально-побутової та психологічної реабілітації, необхідним устаткуванням оснащені кабінети з фізичної реабілітації. Важливо, що для мешканців пансіонату створена соляна кімната, що надає можливість проводити галотерапію. Також у закладі є всі необхідні умови для проведення ароматерапії, яка є ефективним методом лікування.

«На сьогодні у нас сформована потужна медична команда як у геріатричному відділенні, так і у Вороновицькій філії. Загалом, у пансіонаті проживає 409 осіб: 208 – у геріатричному відділенні (162 з них мають інвалідність) та 201 мешканець з інвалідністю у Вороновицькій філії. Крім проведення реабілітації та оздоровчих процедур, в пансіонаті також забезпечено роботу гуртків за інтересами з урахуванням вікової категорії», - зауважив директор пансіонату Сергій Якубовський.

Оглянувши приміщення закладу, голова ОДА Владислав Скальський зазначив: «Сучасний темп життя змушує пристосовуватись до нових умов, тож поступово основним пріоритетом, особливо для молоді, стає робота. У зв’язку із цим, батьки часто залишаються вдома самі. Функціонування та розвиток таких закладів із забезпеченням умов належного рівня надасть можливість таким людям більше спілкуватися, брати участь у заходах та отримувати якісний медичний догляд».

У свою чергу, заступник голови ОДА Наталя Заболотна зауважила: «Важливо, що тут проводиться цілодобовий професійний догляд. Наразі ми працюємо над впровадженням нової послуги  - «садочок для дорослих», яка передбачає денне перебування для людей, які потребують постійного стороннього догляду, але проживають вдома. Тобто вдень вони отримуватимуть реабілітаційні послуги, догляд і спілкування, можливість брати участь в різноманітних заходах, а ввечері повертатимуться додому. Дуже приємно, що тут послуги справді надаються на високому рівні та з відкритим серцем».

Між іншим, у 2019 році пансіонат отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, зокрема, з таких спеціальностей як: організація і управління охороною здоров’я, терапія, психіатрія, фізіотерапія, ортопедична стоматологія, сестринська справа, лабораторна справа (клініка).

Особливо актуальним напрямком роботи є підвищення рівня доступності для людей, які цього потребують. Тож сьогодні Вінницькому обласному пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку передано новий спеціальний автобус ATAMAN A92H6, сконструйований на базі агрегатів ISUZU з урахуванням світових правил та вимог. Транспортний засіб відповідає екологічному стандарту EURO – 5, а також вимогам для перевезення осіб з інвалідністю, має кондиціонер та систему обігріву для комфортного транспортування пасажирів тощо.

Використання транспортного засобу значно розширить можливості для підопічних закладу, які зможуть долучатися до культурних заходів міста, отримати нові враження та емоції.

Звертаючись до керівництва та колективу пансіонату, голова ОДА Владислав Скальський зауважив:«Потрібно завжди працювати над тим, щоб ставати кращими. Важливо пам’ятати про те, що для багатьох людей, які проживають в пансіонаті, ви справді можете створювати сенс життя».




Переглядів: 5948
Поширень: 5

Останні новини