Успішні вінничани радять, як налаштуватись на робочий лад

Приємні враження від свят досить довго нагадують про себе. Тому, зазвичай для українців перші робочі дні року проходять неефективно. Виявляється, вінничани винайшли власний шлях боротьби з “різдвяними лінощами” і готові поділитись досвідом на широкий загал.

Після закінчення новорічних свят більшість вінничан важко налаштовуються на роботу. В колективах ще святкують “Маланки”, а вдома чекає ялинка з прикрасами. Як за таких умов сконцентруватись та швидко відновити форму, щоб одягнути “торішні джинси”? Вінничанка Марина Солоненко заслужений майстер спорту, зізнається, що кількість відвідувачів у спортзалах після свят стає більшою. Марина радить по-трішки змінювати своє харчування та поступово починати тренуватись:

- Включайте у свій розпорядок дня по можливості ранкову зарядку або хоча б розминку у вигляді розтяжки. Додайте прогулянки на свіжому повітрі. Для початку раджу обирати тренування з помірною, середньою інтенсивністю (йога, пілатес, тренування у тренажерному залі з невеликим обтяженням). Ну а потім поступово змінюємо режим і підводимо себе до кардіо тренувань та різноманітних функціональних тренувань (ТРХ, Табата, Колове тренування та багато іншого).

 Відомий дієтолог та блогер Таня Фардигола радить вінничанам дотримуватись чотирьох порад, для відновлення організму.

- Я раджу пити багато чистої води, без газу, кімнатної температури. Надавайте перевагу свіжим овочам і фруктам багатим на клітковину. Цільнозерновий хліб і каші теж цьому будуть гарно сприяти. Святкові делікатеси гарно заміняє пісне м’ясо і риба білих сортів приготовані на пару, варені, чи печені. І ще, дуже важливо, вживати це все маленькими порціями й часто, приблизно кожні 2,5 год. На третьому місці дуже дієвий спосіб який допомагає очиститися і відпочити організму, це — розвантажувальний день. В цей день ми вживаємо лише один, або два вибрані для себе оптимальні продукти кожні 2 години й п’ємо норму води. Такі дні можна проводити 2 рази на тиждень, головне не підряд. Ну і режим, прогулянки на свіжому повітрі та здоровий сон. Якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, то за кілька днів ви будете в строю.

 Вінницький фотограф Костянтин Ревуцький, який пропагує займатись спортом, радить тренуватись та їсти багато горіхів:

- Обов’язково ходити до зали, легкі фізичні навантаження, робота на мішку, пробіжки, по більше вітамінів та дієта. Декілька років тому відкрив для себе гречані пластівці та волоський горіх. Ще раджу вживати лимон з медом.

Якщо з фізичним аспектом зрозуміло, то як налаштуватись на роботу? На це питання відповіла Катерина Штопко, директор департаменту персоналу ТОВ Промавтоматика Вінниця. Як досвідчений HR директор, вона радить починати “робочий рік” з планування:

- Найперше, що ви маєте зробити, виходячи на роботу після свят, взяти смачненької кави та займатися повноцінним плануванням. Виписати задачі, для початку легші. Треба дати собі “розхитатися”, для цього підходить щось творче, простіше. Коли ви напишете всі задачі та дасте собі визначитись з їх пріоритетністю (інколи буває через нагальність задач виходити із зони комфорту доводиться швидко, зараз я говорю про ідеальні умови) після планування сміливо виконуйте поставлені перед собою цілі. І головне не забувайте себе хвалити після кожного успішно виконаного завдання. Можна навіть себе за це побалувати чашкою смачної кави чи приємною музикою.

Ще одним важливим аспектом з життя вінничан є виховання дітей, яким не дуже кортить йти до школи. Вінницький підлітковий психолог Наталя Жданова радить батькам і дітям почати трудовий рік із прибирання на робочому столі (як реальному так і віртуальному).

- Краще зробити це разом, звільнивши місце для нових знань, раджу сміливо йти по нове шкільне приладдя. Це вмотивує дитину піти до школи й значно поліпшить настрій. Крім того плануючи позашкільний час не завантажуйте одразу заняттям з репетиторами та гуртками. Дайте дитині змогу поділитись враженнями з друзями та поступово увійти в навчальний процес без зайвих стресів.

Сподіваємось, що поради наших експертів стануть в пригоді вінничанам. Більше корисної інформації про життя рідного міста читайте на нашому сайті 




Переглядів: 3385
Поширень: 4

Останні новини