Електро таксі у вінницьких реаліях

Електрокари вже довели, що це дуже вигідний та безпечний засіб пересування. Деякі вінничани навіть викликаючи таксі надають перевагу саме електромобілю. Ми вирішили поцікавитись, якими є реалії роботи у сфері перевезень для електрокарів у Вінниці.

Все більше вінничан обирають керування електрокаром. Це значно дешевше для пересічного водія і головне екологічно.Різними містами Україні вже працюють служби "Еко таксі", Вінниця в цьому випадку не є виключення. Але наскільки вигідно таксувати на електрокарі, нам розповів власник служби таксі.

Андрій Пентела молодий підприємець, який працює у сфері пасажирських перевезень вже чотири роки та є керівником служби “А таксі Вінниця”.  Попри те, що він має власну службу таксі, частенько сідає за кермо і працює як звичайний водій. Для Андрія є важливим розуміти, що саме потрібно пасажирам та якою є якість наданих послуг його водіями. На його службі працюють як водії на електрокарах, так і звичайні авто. На тариф марка чи тип автівки ніяким чином не впливає. У формування ціноутворення пасажирського перевезення у Вінниці мають вплив інші чинники:

- Особисто я, за здорову конкуренцію без демпінгу, — коментує Андрій Пентела. — Але реалії ринку у Вінниці є такими, що нам доводиться постійно підлаштовуватись та поліпшувати якість надання послуг. На сьогодні ми розробили якісний сервіс для замовлення таксі, для кожного пасажира він є індивідуальним в залежності від його побажання. Від економа до преміум-класу

Для своєї роботи Андрій обрав електрокар. Змінив тип авто минулого року. Чи зручно працювати на електрокарі розповідає з гумором:

- Кожний пасажир цікавиться де і як я його заряджаю.”Скільки сплачую за це грошей?” - традиційно друге питання. Завжди жартую з цього приводу, в гаражі як чайник. Хоче є в цьому велика частка правди. Насправді я всім раджу переходити на електрокари, адже це в три, а іноді чотири рази вигідніше за “коптилку” (авто на паливі)

Причиною вибору електрокару для Андрія стала в першу чергу економія коштів. Повний заряд машини вдома вдень обходиться до 35 гривень, вночі дешевше до 20. Що зарядити на повну потрібно 5 годин. Заряд іде від звичайної розетки. У місті є зарядні станції де у звичайному режимі до трьох годин зарядка обійдеться в 80-100 гривень, у швидкісному режимі (30-40 хв) 130-150 гривень.

А от кількість часу заряду на авто залежить від виду батареї на самій машині та потужності подачі електроенергії.

Порівнюючи роботу в службі таксі на електрокарі та звичайному авто, Андрій зазначає, що за електромобілем майбутнє. Судячи із власного досвіду він робить висновок, що електромобілі зручні, економні, безпечні та набагато кращі за паливні автівки, тому радить всім переходити на електрокари.

Більше новин про розвиток малого та середнього бізнесу у Вінниці читайте на нашому сайті



Переглядів: 6410
Поширень: 1

Останні новини