“Запивати зло” та очищати тіло, народні прикмети на 20 січня

За православним календарем 20 січня святкують собор Іоанна Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, а за народним календарем сьогодні день Івана-бражника. Саме сьогодні закінчується низка різдвяних свят, а всі Івани, Іванки, Івановичи та Іванівни святкують іменини.

Пророк Іоанн Хреститель, після Діви Марії, найбільш шанований святий. Святий пророк Іоанн засвідчив про пришестя на землю єдинородного Сина Божого. Бражником ж Івана (Іоанна) назвали тому, що в цей день було прийнято «запивати» зло. Проте перш ніж сісти за стіл, належало випити хрещенської води, щоб запастися здоров’ям на цілий рік.

Народні прикмети на 20 січня

Ясний день 20 січня пророкує посушливу погоду влітку. Якщо побачити в будинку мишу – до поповнення в сім'ї. Якщо хрестини немовляти припадуть на 20 січня, то воно буде щасливим. Ясна погода в цей день говорить про посушливе літо. Похмура погода або сніг – літо буде звичайним, без аномальних температур. Негода і сніг віщують урожай.

Що можна робити 20 січня

    Прислухайтеся до порад оточуючих, вони вам неодмінно допоможуть у вирішенні важливого питання. Якщо почати займатися новою справою цього дня – то вона буде успішною. Цей день варто провести зі своєю сім'єю. Якщо зібратися всім разом – родина буде дружна і міцна.

Що не можна робити 20 січня

    Не позичайте нічого сусідам, адже можете віддати щастя. Бажано нічого не піднімати з дороги, адже знайдена річ може принести нещастя.


Переглядів: 2976
Поширень: 1

Останні новини