Вінничани поважного віку можуть безоплатно навчитися мобільній грамотності та Е-урядуванню

З 27 січня у секторі «Регіональний тренінговий центр» Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва  відбудеться відкриття цьогорічних навчальних тренінгів для людей поважного віку та інших цільових груп за такими програмами: комп’ютерна грамотність, Е-урядування, мобільна грамотність. Крім того, проводитимуться безоплатні курси з цифрової освіти.

Учасники тренінгів будуть працювати з комп'ютером, отримають доступ до соціальних мереж, сформують практичні вміння і навички щодо створення електронної поштової скриньки. Зможуть навчатися спілкуванню в скайпі та здійснення пошуку в мережі Google. Одним з головних завдань буде надання можливості ознайомлення з  електронними послугами та електронними онлайн сервісами, зокрема вмінням користуватися доступом до публічної інформації органів влади та місцевого самоврядування, калькулятором субсидій і пенсійним калькулятором, навчаться купувати квитки на сайті Укрзалізниці, сплачувати комунальні платежі онлайн, шукати ліки в аптеках тощо. Вивчення мобільної грамотності допоможе опанувати користування сучасними телефонами і відчути всі переваги нових технологій. Для літніх людей – це можливість для розширення кола спілкування, саморозвитку та обміну досвідом.

З 21 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України запустило онлайн-платформу навчання цифрової грамотності, за допомогою якої буде реалізовано програму навчання цифровим навичкам у форматі освітнього серіалу.

У рамках співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Всеукраїнською ГО «Українська бібліотечна асоціація» під час реалізації проєкту «Дія. Цифрова освіта» бібліотеки стануть першими офлайн-хабами, де українці зможуть безкоштовно пройти навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності.

Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва приєднується до освітнього проєкту з популяризації цифрової освіти. Під час тренінгів працівники книгозбірні ознайомлять користувачів із Національною онлайн-платформою з цифрової грамотності.



Переглядів: 3547
Поширень: 1

Останні новини