У Вінниці збудують спорткомплекс із басейном та тенісним кортом

Про це повідомив начальник управління Сергій Чернявський. За його словами наразі вже виготовлена проєктна пропозиція, відповідно до якої  загальна площа комплексу становить  10 тис. квадратних метрів. Збудувати її планують  у Вінницькій міській ОТГ.  

За словами Сергія Чернявського, який презентував даний проєкт, будівля ангарного типу дозволить скоротити витрати на будівництво. Комплекс  включатиме: критий плавальний басейн на 10 доріжок, довжиною 50 м. (місткість — 680 глядачів). Мультифункціональний спортивний майданчик для тренувань та змагань з таких видів спорту як: міні-футбол, гандбол, волейбол, баскетбол та греко-римська боротьба (місткість — 680 глядачів). Критий тенісний корт (місткість — 150 глядачів) та тренувальні зали загального призначення. Розрахункова вартість будівництва (площею 10 531,2 м2) – 194 000 000 грн.

Нагадаємо, що заступник міністра Міністерства культури, молоді та спорту України Володимир Шумілін оприлюднив пріоритет Уряду яким визначено будівництво  в Україні до 2025 року 24-х сучасних мультикомплексів.

«Дуже гарна ініціатива, щоб у нас до 2025 року було вже 24 якісних мультиспортивних комплекси, які відповідають вимогам міжнародних федерацій спорту. Якщо говорити про Вінницю та область – нам необхідно моделювати і знаходити ту формулу, яка дозволить будувати  спортивні комплекси, які будуть ефективні та сприятимуть популяризації та розвитку спорту», - резюмував даний пріоритет голова облдержадміністрації Владислав Скальський.




Переглядів: 8925
Поширень: 23

Останні новини