Gaudeamus igitur, juvenes dum sumus! Відомі вінничани поділились спогадами про студентське життя

На пари – в зайцях, доповідь про штучний інтелект «в бікіні» та замуровані у стінах гуртожитку студентки. Відомі вінничани згадують студентське життя.

Хореограф Іван Козак, відомий світу як Jozzz – випускник Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

Активний та харизматичний студент був учасником команди «клубу веселих та кмітливих» під назвою «Торгова марка». Своїми кумедними сценаріями майбутні економісти примушували плакати від сміху журі інтелектуально-гумористичної гри в КВК.

«Так, на одному з конкурсів, нашу вінницьку команду студентів поселили в столичному гуртожитку, — пригадує Jozzz, - Звісно, нам не спалось, тож, щоб не нудьгувати, вирішили зробити «сюрприз» тим, хто солодко спав. Так, одного студента ми тишком-нишком перенесли в кухню, а ще одного у ванну, от саме він і прокинувся від бадьористої течії води з душу. Також, ще одного разу, ми примудрились «замурувати» збірну команду дівчат з Вінниці. Вони відкривають двері кімнати гуртожитку, а перед ними – стіна».

Голова правління ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна будівництвом в студентські роки не займалась, проте, зізнається: «скелетів у шафі» вистачає. Не один раз і сама потрапляла на «гачок» жартівників, навчаючись та проживаючи в гуртожитку Вінницького Педагогічного Університету.

«Взагалі, студентські роки були най-най радіснішими, веселими та безсонними в моєму житті. Часто, зустрічаючись зі своїми університетськими друзями, а серед них є і відомі вінничанам обличчя, ми згадуємо наші шалені історії, їх було безліч! Пам'ятаю, як колись бігла на пари, а я жила в гуртожитку навпроти університету, і забула перезути взуття, бо як завжди запізнювалася, так і вигналась в кімнатних капцях – «зайцях», - розповідає Людмила, — Про «модне» взуття я згадала тільки в корпусі університету. На пари я, звичайно, запізнилася, бо ж побігла назад перевзуватися. А ще в нас була на поверсі спільна кухня й одного разу прийшли робити собі чай: поставили чайник на плиту і пішли чекати до кімнати, коли він закипить. Принесли окріп, заварили чай, від якого в нас ледь не знудило. Він був таким соленим, як ропа! Тоді збагнули: хлопці з сусідньої секції не пошкодували нам в чайник солі».

Вінницький репер Ennyday, переконує: студентство було в радість та в користь. Навчався добре, втім, як і всі його однолітки, іноді «філонив» та «випускав пару».

«За те, що реготів на парі інформатики мене «покарали»: я мав підготувати дуже важливу доповідь і принести її на наступну лекцію. Згадав я про це, звісно ж, в останню мить, і замість підготовленого реферату — виступав перед цілим потоком, тримаючи в руках чоловічий журнал «Men's Health», з якоюсь красунею в одних бікіні на сторінці, де саме була стаття про розробки у сфері штучного інтелекту. Не дивлячись на абсурдність цього всього зі сторони — докопатись було ні до чого — стаття дійсно була цікава і на тему», - згадав студентство Валентин Лавренюк.

25 січня – День Студента, тож всі, хто зараз навчається, або ж вже отримав диплом мають чудова можливість відзначити це свято та ще й у свій законний вихідний.

Також цього дня вітаємо усіх Тетян, Тетянок і Танюсиків вітаємо із Днем Ангела.

І не випадково ці дати збігаються за календарем.

Тетяна вважається покровителькою студентів і педагогів ще з III століття в пам'ять святої мучениці Татіани.

За переказами, християнку примушували вклонитись давньогрецькому богу Аполлону. Натомість, Татіана молилась Христу. В цей час стався землетрус, який зруйнував храм і скульптуру язичницького бога.

З Татіаною пов’язано багато чудес, після звірячих катувань вона залишалася неушкодженою. Але її таки стратили: 25 січня 226 року за новим стилем.

А в 1755 році Тетянин день став ще й студентським святом. Його історія пов'язана з тим, що в цей день імператриця Єлизавета Петрівна підписала указ про заснування Московського університету. Це був перший навчальний заклад в Російській імперії такого високого рівня. Засновником університету став генерал-ад'ютант Іван Шувалов, який обрав цей день для укладання договору не випадково. Якраз 25 січня відзначала свій День Народження його мати Тетяна.

Такий історичний збіг став приводом для всіх студентів відзначати свій день саме 25 січня.

До речі, цьогоріч Тетянин День вдало збігається з іншим святом – Китайським Новим роком.




Переглядів: 4758
Поширень: 1

Останні новини