У Вінниці розпочали масштабну модернізацію вуличного освітлення трьох магістральних вулиць

Днями на вулиці Соборній по непарній стороні розпочали прокладати підземні короби, в які згодом перенесуть усі повітряні лінії: кабелі інтернетпровайдерів та електромережі. Роботи стартували від площі Гагаріна в напрямку Центрального мосту. Це підготовчий етап масштабного проекту з модернізації вуличного освітлення магістральних вулиць міста. В подальшому замість старих ламп встановлять енергоефективні ЛЕД-світильники. Після запуску нової системи освітлення центральних магістралей місто буде економити близько 2 млн грн на рік. 

Вінниця спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) розпочала реалізацію масштабного проекту з модернізації вуличного освітлення. На трьох вулицях – Соборній, Пирогова та Келецькій – планують встановити 680 ЛЕД-світильників.  

На головній вулиці міста уже розпочалось прокладання підземних футлярів, щоб перенести в них усі наземні мережі. 

«Наразі ми проводимо підготовчі роботи до реалізації спільного з НЕФКО проекту:   по непарній стороні вулиці Соборної на тротуарі знімається плитка, викопуємо траншею, в яку будуть вставлені спеціальні футляри,  в які згодом перенесуться усі повітряні кабелі. Також облаштовуємо оглядові колодязі. Поки тривають ці роботи, вінничанам варто користуватись тротуаром на протилежному боці вулиці. Просимо вибачення за ці незручності, вони тимчасові. Ми плануємо до кінця квітня завершити по вул. Соборній всі роботи. Паралельно йдуть тендерні процедури по визначенню переможця щодо встановлення світильників по програмі НЕФКО», - розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко

Довідка:

НЕФКО – міжнародна фінансова організація, заснована у 1990 році урядами п'яти Північних країн: Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Основна мета - позитивно впливати на довкілля. Фінансують та реалізують виключно проекти «зеленого росту» та кліматичні проекти, надаючи пріоритетне значення проектам у Східній Європі, регіоні Балтійського моря, Арктичному та Баренцовому регіонах.





Переглядів: 2543
Поширень: 0

Останні новини