Депутати міської ради проголосували за виділення коштів на обладнання для міської лікарні швидкої допомоги

Тривають роботи по добудові та оснащенню нового корпусу Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги (ВМКЛ ШМД). Будівля матиме чотири поверхи. На нульовому поверсі буде центральне стерилізаційне відділення і пральня, на першому – сучасне відділення екстреної медичної допомоги, на другому –  реанімація на 18 місць, і на третьому – ургентний операційний блок на 4 операційних та зала телемедицини. Паралельно з цим, розпочався процес придбання необхідного для нового корпусу обладнання. В результаті, після завершення будівництва, це відділення якнайшвидше буде обладнано всім необхідним і його працівники почнуть надавати якісні послуги за допомогою нового сучасного устаткування. Тому сьогодні депутати міської ради на черговій сесії проголосували за виділення коштів для закупівлі обладнання у цей медичний заклад.

У новому корпусі МКЛ ШМД буде надаватиметься екстрена допомога за сучасними медичними технологіями європейського зразка не лише вінничанам, а й жителям регіону. Будівництво триває з 2017-го року. Наразі тут вже зведено «коробку», змонтовано систему водопостачання та каналізації. Облаштовано спеціальний в’їзд в будівлю для «карет» швидкої допомоги, щоб лікарі могли приймати пацієнтів одразу у приміщенні, адже це може зберегти дорогоцінні в таких випадках хвилини та зменшить ризики для пацієнта.

Зараз йде робота по виконанню внутрішніх робіт. Наразі продовжуються роботи по монтажу системи опалення, триває утеплення підлог другого поверху, влаштовують електропроводку, а також вентиляційну систему. Завершується монтаж віконних блоків. 

Сьогодні під час сесії міської ради депутати проголосували за виділення коштів для завершення процедури закупівлі обладнання, яка була розпочата в 2019 році. За кошти залишку субвенції на соціально-економічний розвиток території для МКЛ ШМД на придбання обладнання (1,7 млн грн) планується завершити придбання чотирьох операційних столів.

Щодо коштів бюджету Вінницької міської ОТГ (рішенням сесії виділено трохи більше 14 млн грн), то їх планують направити на завершення процедури закупівлі дороговартісного обладнання. Зокрема, спеціальних світильників, наркозно-дихальних апаратів, апаратів штучної вентиляції легень, систем моніторингу стану пацієнта, центральної станції моніторингу, аспіраторів медичних. 



Переглядів: 3323
Поширень: 0

Останні новини