Пара рожевих пеліканів сприйняли вінничанку за маму

Довірливі, як діти, з почуттям гумору та найбільшим пташиним дзьобом на планеті.  В деяких країнах цих птахів вважають священними. Великі, рожеві та кумедні пернаті незграбним кроком розгулюють подвір’ям родини вінничан. Це пара екзотичних птахів, які занесені до Червоної книги, як зникаючий вид. За півтора року, відколи пелікани Патрік та Симона оселились в Наталі та Віталія Чорних, вони почали сприймати людей за «своїх».

«Вона мене сприймає за маму чи подружку, - жартує господарка, — вони в нас дуже розумні, знають команди та ідуть на контакт».

Пташки харчуються рибою і курятиною. За день один пелікан може з’їсти понад 2 кілограми.

За той час, відколи пелікани з’явились в господарстві контактного зоодворику, вони стали «зірками» серед вінничан.

«Коли спостерігаєш за ними, забуваєш про всі турботи: вони такі красиві, милі, величні й дуже кумедні. Особливо їхні гігантські дзьоби: коли вони їх роззявляють, здається, що зараз вони тебе проковтнуть. А ще розмах крил, як в орла. Також дивно, що ці птахи знайшли спільну мову, як з величезними песиками, так і з поні», - ділиться враженнями відвідувачка зоопарку Юлія.

Нагадаємо, на зооподвір'ї мешкають десятки тварин: єноти, мавпочки , носуха, альпака, поні, свинки, карликові кури та декоративні голуби.

А нещодавно родина завела ще й зааненських кізочок. Це «молочна» порода. Молоко не має специфічного запаху та цінне, як дієтичний продукт, особливо для малечі. Високий вміст молочних білків робить його придатним для використання в приготуванні багатьох корисних кисломолочних продуктів. Тож, Наталя вже спробувала робити власний сир та бринзу. А от доїнням займається чоловік Віталій.

«На нашій міні-фермі 5 дорослих кізок, 1 козел і днями ми ще придбали новонароджену кізочку Мілку. Ми купували її в монастирі. Їм вигідно продавати маленьких, щоб мати молоко на молочні продукти, а не віддавати його ссати козенятам», — каже Наталя. Тож, запрошує вінничан на дегустацію екопродуктів від елітних кізочок.



Переглядів: 2386
Поширень: 0

Останні новини