Чоловіка, який врятував з крижаної «купелі» рибалку, нагородили нагрудним знаком

Екстремальна риболовля ледь не призвела до біди: на Вінниччині рибалка-відчайдуха «пішов» під кригу. Любов до риби продовжує вабити рибалок-відчайдухів на крихкий лід. Так, в Літинському районі, вона ледь не наробила біди.

60-річний чоловік, нехтуючи власною безпекою, вийшов на ледь затягнуту кригою водойму. Та багато «вполювати» не вийшло.

Про те, що сталось з чоловіком розповідає дружина рибалки пані Ніна Іщук: «Я його просила весь час: чого туди йти? Лід же тонкий! В нас в знайомих в Жмеринці в знайомої чоловік втопився, там глибока річка. А в нас не дуже глибока. Це було метрів 100 від нашого дому. Вони біля каменю сіли, порибалити, ловиться риба, ловиться. І тут раптом лід тріснув і він шубовснув у воду».

Поруч також були рибалки, але через те, що лід був занадто тонкий, діставати кремезного чоловіка не ризикнули. Недалеко від бережини знаходився водій пожежно-рятувального автомобіля, працівник Літинської пожежної частини Юрій Пивовар.

«Тут глибина біля берега метра два. І ще тут коловорот води. В чоловіка була при собі сокирка, от нею я його і зафіксував. Був дуже тонкий лід і я сам почав провалюватись. Вибрався на берег, вирізав гілку і неї витягнув чоловіка з води. Потім приїхали рятувальники», - розповідає Юрій Пивовар.

На щастя, з рибалкою Михайлом, зі слів його дружини, все гаразд. Тож, дякують своєму рятівнику за небайдужість.

Подякували й колеги. Нагородили пожежника нагрудним знаком «За врятоване життя» від Головного Управляння ДСНС у Вінницькій області.



Переглядів: 2342
Поширень: 0

Останні новини