МХП заявляє про створення 1,5 тисячі нових робочих місць та нові інвестиції у Вінниччину

У Вінницькій області компанія МХП здійснює відповідальне землеробство на площі 115 тисяч га, що складає добру третину від загального обсягу земельного банку компанії. Однак це далеко не головний показник активності «Миронівського хлібопродукту» у Вінницькій області.

Гордість компанії – «Вінницька птахофабрика» у місті Ладижин, над спорудженням другої черги виробництва якої зараз активно працюють. Наразі вона є однією з найбільших птахофабрик у Європі. Заплановано, що у 2020 році, коли підприємство запрацює на повну потужність, воно стане найбільшим в світі у своїй категорії. Це, до речі, означатиме не лише суттєве зростання виробництва м’яса птиці, але і збільшить туристичний потенціал регіону, оскільки на «Вінницькій птахофабриці» є що показати. Не лише подивитися за перетворенням курячого яйця на курча, але і ознайомитися з ефективністю роботи очисних споруд. Вони спроектовані таким чином, що спроможні навіть у екстремальних ситуаціях захищати довкілля від можливого забруднення.

До речі, про такий фактор екологічної загрози як курячий послід. Він використовується на «Вінницькій птахофабриці» для виробництва біогазу – не лише сучасного джерела енергії, але і фактору підвищення енергетичної незалежності України. Очікується, що до 2020 року біоенергетична установка вийде на потужність 20 МВт, що дозволить постачати світло до 60 тисяч квартир та обігрівати 20 тисяч помешкань.

На Вінниччині МХП здійснює практично весь комплекс робіт, властивих сучасному АПК: відповідально обробляє землю, приймає урожай у елеваторах, виробляє комбікорми, нарощує виробництво м’яса птиці. Протягом 5 останніх років сума сплачених підприємствами МХП у Вінницькій області податків виросла у 4,5 рази та досягла 488 мільйонів гривень минулого року. Враховуючи тенденції децентралізації, це означає, що компанія опосередковано надає необхідні ресурси для розвитку місцевого самоврядування.

До речі, у «Миронівському хлібопродукті» активно підтримують проведення медичної реформи, сприяють модернізації медичних закладів, організовують виїзні медогляди. Відповідальна політика компанії у соціальній сфері дозволяє зменшити обсяги трудової міграції: середня зарплата на підприємствах МХП складає понад 9,4 тисячі гривень у поєднанні з вагомим соціальним пакетом для 9 000 працівників компанії.

Але це не все: протягом 2011–17 років МХП інвестувала у розвиток своїх підприємств на Вінниччині понад 1 мільярд доларів. Ця сума дозволяє говорити, що Вінницька область є стратегічно важливим регіоном, розвитку якого і надалі буде приділятися значна увага.

«Хочу підкреслити державницьку позицію МХП. Компанія не лише сплатила до державного бюджету майже 500 мільйонів податків у 2017 році, але і допомагає проведенню медичної реформи та створює нові робочі місця. Для нас дуже важливою є соціальна орієнтованість холдингу, і той факт, що ця компанія створена в Україні українцями, тому є хорошим прикладом для багатьох», –зазначив голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

На думку голови правління ГО «ВОО «Спілка підприємств» «СТІНА», партнера проекту МХП «Село: кроки до розвитку» Олександра Печаліна, МХП вирізняється лояльним підходом до співпраці з підприємцями-початківцями.

«Компанія готова до компромісів, на відміну від більш жорстких іноземних донорів. Це приємна співпраця з холдингом. Грантери не мають чітких меж і можуть коригувати певні аспекти своїх бізнес-планів під час реалізації проекту. Конкурс сприяє зародженню чогось нового. Люди бачать досягнення своїх сусідів і починають вірити у власні сили та можливості. З таким підходом українське село пришвидшить розвиток і стане основою стабільного майбутнього країни», – переконаний О.Печалін.

За словами голови ГО «За чисте довкілля» Людмили Червонецької, усім добре відомо, що птахівництво часом буває пов’язаним з суттєвими загрозами оточуючому середовищу.

«Проте компанія МХП відповідально підійшла до питання побудови птахофабрики. Були проведені громадські слухання за участю місцевих мешканців, в процесі будівництва - забезпечений належний рівень екологічного захисту. Заслуговує на увагу і проект біогазової установки, яка стане реальним внеском у забезпечення енергетичної безпеки України», - заначилаЛ.Червонецька.

Для місцевих мешканців МХП – це реальні робочі місця.

«Багато людей протягом останнього часу поїхали на заробітки за кордон. Польща, країни Балтії, Чехія… Однак добре знаю, що з МХП люди не звільняються – там високі зарплати та хороший соціальний пакет. Говорять, що з новою чергою виробництва у Ладижині з’явиться ще 1500 робочих місць, і люди вже зараз чекають на оголошення кадрового конкурсу», – розповів мешканець села Маньківка Анатолій Нагорняк.

В свою чергу, для міського голови Тульчина Валерія Весняного маєзначення той факт, що українська компанія працює в Україні «по-білому», не прагне поламати людей через коліно та примусити їх поступатися власними принципами.

«Ніде правди діти – у відносинах з МХП у нас бували непрості моменти, проте ми завжди вирішували проблеми шляхом діалогу та порозуміння», – сказав В. Весняний.

Саме шляхом діалогу і порозуміння потрібно вирішувати усі протиріччя і проблеми в нашій країні. Тому МХП – наглядний приклад того, як українці можуть бути успішними в Україні, працюючи та розвиваючись у постійній взаємодії і зворотньому зв’язку з громадянами, владою і представниками бізнесу.




Переглядів: 3700
Поширень: 1

Останні новини