Театр «ХуліGUN» готовий показати інтимні подробиці з життя Адама і Єви

Головний режисер відомого вінницького театру з провокаційною назвою «ХуліGUN» - Тарас Мазур, готує чергову прем'єру Адам+Єва=ж.... Тема вистави стара, як світ, але завжди на часі.

Ви коли-небудь замислювались, як би виглядав щоденник Адама та Єви? Чи, про що говорили між собою, перші чоловік та жінка на землі? Через що вони сварились, надихались, в що вірили та з чого розчаровувалися? Чи виникала в когось колись думка, що насправді стосунки Адама та Єви схожі на стосунки звичайної пари?

Сам по собі образ Адама уособлює в собі все чоловіче, практичне, міцне та надійне. Натомість Єва — це неймовірний витвір всесвіту, що здатна кохати та відкривати кожного дня для себе щось нове й незвичне.

“Адам та Єва” їх погляд на одні й ті самі речі у виконанні акторів театру «ХуліGUN» Ольги Буги та Олексія Головача — обіцяють бути відвертими та сповненими іронії.

В основу сценарію лягли твори видатного письменника Марка Твена - “Щоденник Адама та Єви”. Одвічна тема чоловічого та жіночого світосприйняття. Два абсолютно різні світи, які завжди хвилювали уяву читачів. Кожна сторона впевнена, що саме її точка зору є правильною й логічною. На противагу один одному виникають певні міркування, в результаті народжуються стереотипи й переконання. Марк Твен крізь гумор оповіді про життя цієї пари, виступив в якості знавця людських слабкостей. Автор спостерігає зі сторони за подружжям, позиціюючи себе, як оптимістично налаштований скептик.

Побачити сімейний побут його очима, відчути себе автором, що перечитує власний твір, відтепер зможуть й вінничани.

Адам і Єва зрозуміло, що мова буде йти про стосунки між чоловіком і жінкою — говорить акторка, що виконує роль Єви Ольга Буга. Це іронічна комедія, це погляд жінки та чоловіка на одну й ту саму історію. Можливо, якоюсь мірою, це буде мій погляд на жінку, так само зі сторони мого партнера на сцені — Олексія Головача, буде погляд на чоловіка.”

У виставі головні герої постійно намагаються донести свою думку. Твору Марка Твена вже багато років, проте на актуальність це не вплинуло:

Ми покажемо одну й ту саму ситуацію з різних сторін, — коментує Олексій Головач — глядач побачить, що іноді ситуація взагалі доходить до абсурду. В основі нашої вистави закладено два прозових твори Марка Твена “Щоденник Адама” та “Щоденники Єви”. Ми об'єднали одну їх в одну п’єсу, у такий спосіб вийшла наша порівняльна інсценізація.”

Кожен з акторів під час репетиції вклав у свого героя часточку своєї душі. Проживаючі ці ролі, актори зізнались, що впевнились. ще раз у багатьох власних твердженнях:

Мій світогляд не змінився, — зізнається Ольга Буга. — Я ще більше переконалися в стосунках чоловіка і жінки. Єва вона щира, як дитина, вона вперта, десь в чомусь наївна. Автор подає її у творі, як ту, що постійно пізнає світ. Вона певний експериментатор. Їй все цікаво, вона всім натхненна та захоплива. Починаючи від квіточки закінчуючи яблуком

Адам він практичний, він усьому має практичне застосування, — доповнює Олексій Головач.  — До прикладу, якщо Адам бачить чашку, він розуміє, що з неї можна випити чаю або кави, а от Єва може знайти для чашки мільйон застосувань. В цьому й весь конфлікт стосунків, вона зі свого ракурсу бачить всю багатогранність ситуації чи предмету, натомість Адам до всього підходить більш практично. Адам - “чоловік класичний”, Єва ж постійно шукає можливості поговорити, шукає компанії. Адаму цього всього не треба. Йому більше до вподоби спокій та тиша. Вся вистава демонструє реалії нашого життя. Я впевнений, що багато пар зможуть побачити себе зі сторони.

Напевно, саме ідея, продемонструвати стосунки чоловіка і жінки із зовні є головною метою вистави. Актори зізнаються, що репетиції проходять з постійним обговоренням. Вистава обіцяє бути вражаючою. Цього разу, глядачі будуть у постійній емоційній взаємодії з акторами. Кожен, хто буде у залі, відчує себе на місці головного героя, бо в певні моменти буде розуміти, що в даній ситуацій він побував особисто. 

Тарас Мазур анонсує прем'єру на 8 та 15 березня, в Галереї ХХІ. Квитки вже є у продажі, тому всі охочі можуть звернутися до будь-якої театральної каси міста або придбати квитки на сайті Карабас



Переглядів: 5031
Поширень: 6

Останні новини