У Вінниці встановили меморіальну дошку в пам’ять про загиблих у зоні проведення АТО/ООС

22 лютого поблизу Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦУ м. Вінниці було відкрито та освячено Меморіальну дошку в пам’ять про загиблих у зоні проведення АТО/ООС воїнів Вінниччини.

Захід відбувся у Батьківську суботу, коли Православна Церква поминає усіх померлих, а також був приурочений до 5-ї річниці виведення українських військ з м.Дебальцеве.

На чотирьох дошках, які встановлені поруч із будівлею собору, викарбувано імена 255 мешканців Вінниці та Вінницької області, які віддали життя, захищаючи незалежність України з 2014 по 2020 роки, під час проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях.

Меморіальну дошку було встановлено з ініціативи Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України та релігійної громади Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці з метою вшанування подвигу героїв-земляків і молитовного поминання загиблих воїнів.

Віддати шану полеглим прийшли сотні вінничан, військовослужбовці, ветерани, волонтери, родичі загиблих, представники місцевої влади, члени громадських організацій.



Переглядів: 3881
Поширень: 0

Останні новини