На сесії міської ради планують виділити земельні ділянки учасникам бойових дій на Сході країни

Ще четверо вінничан-учасників АТО/ООС можуть отримати землю для індивідуального житлового будівництва. Відповідний проект рішення винесений на розгляд депутатів Вінницької міської ради, які зберуться на засідання чергової сесії в п’ятницю, 28 лютого. А сьогодні це питання опрацювала профільна постійна депутатська комісія з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, до якої надійшло колективне звернення від кількох громадських організацій, котрі опікуються учасниками бойових дій.  

На засіданні обговорювалось питання виділення 4-м учасникам АТО/ООС земельних ділянок в районі ставу Поділля (Вишенське озеро) поза межами прибережно-захисної смуги. Дозволи на розробку проектів землеустрою  щодо відведення земельних наділів у власність міською радою були надані учасникам бойових дій ще у 2018 році. На засідання сесії 28 лютого виноситься проект рішення про затвердження проектів землеустрою та безоплатну передачу земельних ділянок у власність цим громадянам.

Це рішення підтримують вінницькі громадські організації ветеранів війни на Сході країни. Зокрема, це ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області», ГО «Українська військова організація Вінниччини», «Всеукраїнська Спілка ветеранів війни Вінницький обласний відокремлений підрозділ», Вінницька філія ГО «Українська асоціація інвалідів АТО». На засіданні були присутні представники цих організацій.

Голова ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» Анатолій Слівінський звернувся до депутатів з проханням підтримати атовців та військовослужбовців, які продовжують боронити Україну в зоні бойових дій на Донбасі: «Ми допомогли сотням учасникам бойових дій отримати ділянки і в місті, і на території області. І будемо продовжувати цю роботу, бо хлопцям немає коли, вони – на «передку», - сказав Анатолій Слівінський.

Директор департаменту земельних ресурсів міської ради Сергій Кушнірчук зазначив, що розроблені на замовлення цих громадян проекти землеустрою погоджені відповідними органами, земельні ділянки сформовані, клопотання про затвердження таких проектів розглянуто у встановленому порядку. Також він проінформував, що станом на кінець 2019 року учасникам АТО/ООС було виділено 335 земельних ділянок: «З 2015 по 2019 роки Вінницькою міською радою учасникам бойових дій на Донбасі було виділено у власність 335 земельних ділянок. З яких переважна більшість, а це 298, передані під присадибні ділянки для житлового будівництва, 14 ділянок – під садівництво та 23 – для будівництва індивідуальних гаражів».

За результатами обговорення комісія підтримала проект рішення, який буде винесено на розгляд сесії міської ради. Голова комісії Антоніна Іващук запросила представників громадських організацій атовців на засідання сесії. 



Переглядів: 2628
Поширень: 0

Останні новини