Вінницькі лісівники підрахували, скільки диких тварин проживає в мисливських угіддях

На початку року, після завершення сезону полювання, традиційно лісівники проводять облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Отримані результати допомагають забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням мисливських тварин в мисливських угіддях. За результатами обліку диких тварин на початок 2020 року в мисливських угіддях ДП «Бершадський лісгосп» нараховується 52 голови кабана, 563 козулі, 318 зайців, 29 лисиць, 39 куниць, 64 борсука, 176 білок, 27 тхорів та 6 вовків. У Сумівському та Бершадському лісництвах функціонують вольєри для напіввільного утримання диких тварин. Тут на площі 68,4 га проживають 10 муфлонів, 8 оленів плямистих, 4 оленя благородного, 12 ланей та 14 кабанів.

Лісівники Вінницького ОУЛМГ приділяють значну увагу розвитку мисливського господарства: готують кормову базу, будують вольєри для напіввільного утримання диких тварин, проводять роботу по боротьбі з браконьєрством та регулювання чисельності хижаків, розводять мисливських тварин, не характерних для нашої місцевості (олень плямистий, лань, муфлон), сприяють збільшенню чисельності тварин, які здавна водилися у наших краях.

У ДП «Бершадський лісгосп» для підрахунку дичини використовували різні методи, зокрема спостереження у місцях підгодівлі. Однак зима цього року скупа на сніг, що майже унеможливило проведення підрахунку тварин за слідами. Тому найпоширенішим методом обліку диких тварин нинішнього року було  опитування майстрів лісу про наявність тих чи інших видів тварин на своїй дільниці, співвідношення самців, самок, молодняка та прогонний метод.



Переглядів: 2333
Поширень: 0

Останні новини