Вінничани вшанували пам'ять Великого Кобзаря

9 березня, у 206-ту річницю відзначення Дня народження Великого Кобзаря вінничани зібрались біля пам'ятника Тарасові Шевченку на площі, яка носить його ім'я, щоб вшанувати пам'ять відомого на весь світ українця. 

Городяни поклали квіти до пам'ятника Кобзарю та послухали його найвідоміші твори у виконанні Подільського камерного хору «Леонтович-капела» та хорового колективу Вінницькогго коледжу культури і мистецтв ім. М.Леонтовича. Також за особистий внесок у збереження і розвиток української мови, вивчення і популяризацію творчості Тараса Шевченка під час заходу відзначили почесними грамотами ОДА й обласної Ради та грошовими преміями активних подолян.

Раніше планувалось, що чергову річницю Дня Народження видатного поета і талановитого художника у Вінниці відзначатимуть масштабним обласним фестивалем за участю творчих колективів з усієї Вінниччини. Але у зв'язку з профілактичними заходами щодо протидії поширенню інфекційних хвороб і коронавірусу за рекомендацією медиків було прийнято рішення його скасувати.

«У зв'язку з тією ситуацією, яка склалася щодо поширення ГРВІ та грипу і вже підтвердженого випадку появи коронавірусу в нашій країні, - ми дослухалися до порад медичної спільноти. І скасували великий обласний фестиваль, який мав зібрати усі райони Вінницької області, щоб вшанувати пам'ять Кобзаря. Прийнявши рішення провести мітинг-реквієм. Адже зовсім залишити цю подію без уваги ми не маємо морального права. Тарас Шевченко – це велична постать, і ми маємо пам'ятати про його внесок у розвиток української духовності», - розповів директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук




Переглядів: 3053
Поширень: 0

Останні новини