Вінницькі ІТ компанії створюють наше майбутнє в реальному часі

Сортування сміття, благодійність, навчальні проєкти для освітніх установ, — саме так вінницькі ІТ компанії створюють наше майбутнє в реальному часі.

Робота в галузі ІТ є однією з найперспективніших на сьогодні. Вінниця є дуже розвиненим містом в цій галузі. Незважаючи на те, що ми не місто мільйонник, інвесторам цікавий наш регіон. Ми раніше вже писали про роботу великих ІТ компаній, що відкривають свої офіси у нашому місті. Сьогодні хочеться розповісти про роботу ще однієї відомої компанії  Exadel

Міжнародна ІТ-компанія, яка займається розробкою програмного забезпечення та ІТ-консалтингом понад 20 років, з 2014 року має офіс у Вінниці. Про роботу цієї компанії знають у всьому світі. Стати її співробітником не лише престижно, а й перспективно, бо команда  Exadel постійно розвивається. За роки роботи у Вінниці співробітники компанії досягли чималих результатів в своїй галузі та продовжують підкорювати ринок ІТ технологій.

Довідково:
Головний офіс компанії знаходиться в Волнат Крік, штат Каліфорнія, США. Зараз працює 15 офісів в межах США, Білорусі, Литви , Росії, Польщі. В Україні є 6 офісів: Київ, Вінниця, Одеса, Львів, Харків, Маріуполь. Серед клієнтів Exadel такі компанії: eBay, American Broadcasting Company, Google, Time Warner, Deutsche Bank, Dun & Bradstreet, McKesson, UBS Bank та інші. На сьогодні компанія має сертифікацію за стандартом безпеки ISO/IEC 27001:2013; 10 років співпраці з Red Hat; визнана лідером у рейтингу The Forrester Wave™: Midsize Agile Software Development Service Providers, Q2 2019.

Наше знайомство з роботою компанії розпочалось з зустрічі з  Антоніною Сипливчак, маркетинг менеджеркою Exadel Ukraine. Питань до неї було чимало, ми дізнавались, як можна стати частиною їх команди та яким життям живуть співробітники такої великої компанії у Вінниці:

“У 2014 році наша компанія переїхала з Донецька у Вінницю, — розповідає Антоніна Сипливчак. — На початку 2018 року ми відкрили офіси у Львові та Одесі, а в січні 2019 — в Києві. Компанія має власну платформа Appery.io — для мобільної розробки, а також інкубатор Innovation Cloud — для ознайомлення компаній з передовими технологіями, такими як блокчейн, штучний інтелект; мобільними додатками, чат-ботами.”

Із 2018 року офіс компанії у Львові входить до Львівського ІТ Кластеру, вінницька філія — до IT Association Vinnytsia. В рамках співпраці з цими асоціаціями Exadel виступає партнером, спонсором та співорганізатором освітніх ініціатив і розвитку ІТ у Львові та Вінниці.

Ексаделівці виступають перед студентами вузів Вінниці та випускниками ІТ-курсів, діляться своїм досвідом.
Більшість керівників великих компаній скаржаться на відсутність молодих кадрів. Наша освіта не встигає швидко переформатовувати програму під потреби сучасного ринку праці. Тому своїх майбутніх спеціалістів працівники Exadel готують ще під час навчання:


 

“Ми завжди відкриті до співпраці з університетами, школами та освітніми центрами міста, — зазначає Антоніна. — В рамках освітніх ініціатив компанія минулого місяця запустила безкоштовний курс “QA: з нуля до Junior”, на якому навчаються вінничани. Кращі випускники отримають роботу в Exadel. Пріоритетним напрямком роботи компанії є професійний розвиток спеціалістів Exadel. Кожен має відкритий доступ до корпоративної бібліотеки та бази знань, змогу працювати в експертних групах, брати участь в місцевих, всеукраїнських та міжнародних конференціях, ділитись досвідом з колегами ”.

Зараз у компанії працює близько 1000 спеціалістів у всьому світі, із них понад 150 — в Україні, а 85 — у вінницькому офісі. Вони проектують, займаються розробкою, реалізацією та запуском веб-проектів, використовуючи сучасні технології та підходи (AI, Big Data and Analytics, Machine Learning, Microservices, DevOps, Java, JS, .NET, Scala, Python, AWS, Azure), працюють над мобільними додатками для iOS та Android.

“Наше досягнення — це команда мрії, — зізнається Антоніна Сипливчак. — Люди давно вже перестали купувати в компаній та брендів, вони хочуть спілкуватись з людьми. Ми зібрали таку команду, в якій хочеться бути, з якою хочеться створювати нові рішення, вдосконалювати продукти та проекти, рости і розвиватись. В Exadel приходять працювати друзі, пари, сім’ї. Ми відпочиваємо разом, подорожуємо.”

Ексаделівці постійно проводять безкоштовні воркшопи для жителів Вінниці, діляться знаннями, порадами із тими, хто хоче працювати в ІТ або в пошуку роботи в інших сферах. До слова, рекрутерка вінницького офісу Марина Чайковська регулярно проводить майстер класи з написання резюме та ведення профілю в соціальній мережі LinkedIn для вінничан, які хочуть почати кар’єру в IT.

Щороку компанія долучається до благодійних ініціатив у місті.
У наш час одним із напрямків діяльності великих успішних компаній у світі є активна соціальна та благодійна діяльність. Ексаделівці постійно беруть участь в різних благодійних проєктах. Щороку напередодні Святого Миколая команда Exadel допомагає одному із дитячих будинків. Традицією вже стали участі в благодійних боулінг-турнірах "Сонячний Кубок Поділля" на підтримку ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ».  Минулого року команда Exadel у Вінниці долучилась до проєкту “Поліція добра”: зібрали канцелярію та товари для творчості дітям, які потрапили у складні життєві обставини. Напередодні Нового року доставили 90 кілограмів фруктів дітям із онкологічного відділення КНП "Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради" у рамках проєкту “Зимова казка”. 

Вінницький офіс компанії працює за принципами екологічного та раціонального використання ресурсів та соціальної відповідальності.

Ексаделівці сортують сміття, максимально обмежують користування пластиком в стінах офісу.

“Ми користуємось сервісом “Паперове горнятко по колу” в рамках еко-капіталістичного проєкту “Зелений птах”. Збираємо використані паперові стаканчики в “Люльки Мамая”, відправляємо їх на переробку й отримуємо новенькі вже брендовані. У 2019 році долучились до української громадської соціальної ініціативи “Батарейки, здавайтеся!”, діяльність якої спрямована на впровадження культури належної утилізації небезпечних побутових відходів в Україні, популяризацію збору відпрацьованих елементів живлення, їх переробки та поширення ідей соціального підприємництва у цій галузі. І радіємо з того, що вже 13 березня перша 20-тонна фура з батарейками поїхала на переробку на завод GreenWEEE в Румунії. До знайомства із сервісом “Коробочки” (збір батарейок на гарантовану переробку), вірили в те, що утилізація використаних батарейок відбувається в Україні і здавали їх в пункти прийому міста”, — говорить Антоніна Сипливчак.

В майбутньому компанія планує і надалі розвиватись, щоби кожному в  #exadel_team було комфортно зростати професійно, залучати нових спеціалістів до роботи в компанії зі світовим ім’ям та репутацією.



 



Переглядів: 7545
Поширень: 11

Останні новини