У 22 медзакладах Вінниччини створені інфекційні відділення загальною кількістю 290 ліжок

Сьогодні,  16 березня, відбувся брифінг щодо заходів, які здійснюватимуться в області з метою запобігання коронавірусу.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Здітовецький, станом на сьогодні в Вінницькій області зафіксовано дві підозри на гостре респіраторне захворювання спричинене коронавірусом Covid-19. Пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих палатах під постійним медичним спостереженням. На даний час стан пацієнтів задовільний. Визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

«В лікарнях області розгорнуто 290 інфекційних ліжок, із них - 89 боксів та 51 напівбокс.В інфекційних відділеннях, в боксованих палатах, створені палати інтенсивної терапії, забезпечені апаратамиштучної вентиляції легень – 44 апарати, концентраторами кисню, пульсоксиметрами, інфузоматами. На сьогодні на лікуванні у лікарнях інфекційних відділень області перебуває 128 осіб з гострими респіраторними захворюваннями та 23 особи збактеріально-вірусними пневмоніями», – зазначив він.

За словами першого заступника голови ОДА, інфекційні відділення лікарень забезпечені та постійно поповнюються необхідними лікарськими засобами, дезінфекційними, засобами індивідуального захисту та іншими необхідними матеріальними ресурсами. Сергій Здітовецький наголосив, що специфічної терапії для лікування гострого респіраторного захворювання спричиненого корона вірусом Covid -19 не існує. Лікування симптоматичне – посиндромне.

«Закликаємо не розкуповувати маски в аптеках. Використовувати маски необхідно тільки у випадку, якщо у вас є ознаки гострого вірусного захворювання, або якщо ви медик, який працює з пацієнтами. Маски можуть створювати фальшиве відчуття безпеки. Важливо вживати необхідні заходи безпеки – мити руки, використовувати антисептик», – зауважив посадовець.  

Заступниця директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Надія Марусяк повідомила, що в області проведено навчання, що робити у випадку реєстрації Covid -19. Навчали всіх, хто може буде дотичний до ізоляції, приймання та лікування хворих. Це медики, епідеміологи, рятувальники, поліція та органи місцевої влади. «На Вінниччині є двадцять два медичних заклади, в яких створені інфекційні відділення, загальною кількістю 290 ліжок, їх на сьогодні цілком достатньо. Ситуація контрольована», – наголосила заступниця директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації  Надія Марусяк.

Як повідомив завідувач відділу епідемнагляду «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» Степан Томин, в вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру наразі завершено тестування зразків матеріалів, які було відібрано в двох хворих з підозрою на Covid-19. В обох випадках результат на корона вірус негативний – методом полімеразної ланцюгової реакції діагностовано вірус грипу типу А.



Переглядів: 2248
Поширень: 1

Останні новини