Вінничанка безоплатно роздала більше тисячі масок з тканини для населення

Вінничани допомагають з пошиттям масок та безоплатно постачають їх населенню. Інна Семенець керівниця магазину Тканини, разом зі своїми колегами вирішили, що на час карантину вони будуть підтримувати містян.

Вінницька підприємниця разом зі своїм колективом поширює інформацію в соціальних мережах про надання населенню безкоштовних масок із тканин. За три дні вони віддали вінничанами більше тисячі масок.

Біля магазину Інни Семенець, що знаходиться за адресою Артинова 22, постійно вартують люди. Керівниця у масці та рукавичках, колектив теж працює в засобах безпеки. Люди в черзі тримають дистанцію, Інна особисто слідкує за цим процесом, видають маски через вікно магазину.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=229288228462177&id=100041430035789

Деякі беруть одразу декілька, для себе і для рідних. Про таку волонтерську ініціативу, наші журналісти дізнались з соціальної мережі фейсбук. В четвер Інна Семенець поширила допис, в якому просила містян зберігати спокій, дотримуватись всіх санітарних норм та допомогти з тканиною. Виявляється, що більшість швачок у Вінниці вже використали всі запаси тканини, для пошиття нових просять допомоги у вінничан. Тож ми вирішили дізнатись, чим можна допомогти в цьому випадку.

Вже три дні Інна та її колеги шиють маски. Почали робити одразу, як зрозуміли, що у цьому є потреба:

«Це не ідея у нас виникла, це - ситуація, яка винадила. – зізнається Інна. - Тому що кожен робить те, що може зробити в цьому житті, зараз трапилась така ситуація надати ці маски. Вже всі тканини, що були в магазині та підходили під масочки, ми перерізали. Нам потрібні натуральні тканини. Вони не зберігають вологу, тобто повинні давати людині можливість дихати і забезпечувати захист».

Деякі вінничани напередодні підвозили тканини, це були нові постільні комплекти. Інна вже не вперше пише у соцмережах про нестачу тканини:

«Привезли вчора три комплекти постільної білизни, сьогодні також.  Єдине прохання до вінничан, щоб не привозили ту тканину, яка вже була у вжитку. Тканини, які були  у вжитку, ми не беремо через великий ризик. Ну і це недоречно, якщо чесно, тканина має бути нова. Матеріали для масок мають бути гарної якості». - зазначає Інна Семенець.

Майстрині вже роздали маски лікарням, на вокзали, поліцейським, міграційній службі, а також центрам, де є діти.

Інна Семенець розповідає, що після використання на вулиці,  маску потрібно обробляти. Навіть надає людям консультацію, як це потрібно робити:

«Масочку, яку ви отримали, потрібно дезінфікувати. Ви маєте її: випрати, пропрасувати з двох сторін, і тоді можна носити. Справа в тому, що коли ми шиємо маски, ми їх також прасуємо під високою температурою, щоб продезінфікувати. Але кожен має слідкувати за особистою гігієною», - підкреслює Інна.

Майстриня розповіла, що вони можуть нашити масок багато, тому й закликають вінничан допомогти з тканиною:

«До нас дзвонили з Онкодиспансера. Попросили, якщо в нас є така можливість надати маски їм для дитячих центрів. Просто зараз це - необхідно. Ще ми сьогодні постараємось запасати відео, як їх робити правильно в домашніх умовах, для тих людей які сидять вдома і мають можливість це зробити. Також, якщо є швачки в яких є оверлок і швейна машинка, можемо надати їм заготовок, щоб процес пошиву відбувався швидше».

Магазин Інни Семенець знаходиться за адресою Артинова 22, за бібліотекою Тімірязєва.  Всі охочі можуть підвезти тканину туди, а тим, хто потребує зможуть отримати маску. Всі подробиці своєї діяльності Інна викладає на сторінці у фейсбук.




Переглядів: 6577
Поширень: 18

Останні новини