У Вінниці дозволено працювати СТО, магазинам мобільного зв’язку, зоомагазинам та деяким іншим

Сьогодні міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення дозволити функціонування станцій технічного обслуговування автомобілів, враховуючи, що у вінничан є така потреба, та  потрібно обслуговувати спецтранспорт (швидкі, комунальна техніка тощо). Також працюватимуть магазини мобільного зв’язку (крім магазинів побутової техніки). 

Так само й автомобільні мийки, зоомагазини, ветеринарні аптеки та клініки, магазини ритуальних товарів. А також – газетні кіоски, де здійснюється продаж проїзних квитків.

«Але я наголошую, що ці заклади можуть працювати лише за умови проведення дезінфекційних заходів, наявності засобів індивідуального захисту у персоналу та знаходження в приміщенні не більше одного відвідувача, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Проїзні квитки людям потрібно купувати – але нехай це здійснюється без доступу всередину, там є віконця. Щодо автомобільних мийок, необхідно обов’язково від водіїв вимагати, щоб вони були у захисних масках та рукавичках».

Що стосується квіткових магазинів, то їм дозволили роботу в режимі адресної доставки без доступу в середину приміщень. Директорка департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук зазначила, що підприємцям, які здійснюють таку торгівлю, варто залишити на дверях номер мобільного телефону для замовлень. У такому випадку продавець має можливість знаходитися всередині, а покупець – зателефонувати і повідомити, що хоче придбати. Товар йому мають винести.


 




Переглядів: 4160
Поширень: 3

Останні новини