Волонтери передали лікарям швидкої 20 костюмів спецзахисту

Над Вінницею "атланти розправляють плечі". Волонтери та меценати об’єдналися в благодійну ініціативу “Джона Голта”. Завдяки спільним зусиллям вони вже закупили захисні комбінезони для лікарів.

Вінничани завжди були згуртовані в скрутні часи, епідемія невідомого вірусу не вийняток. Підприємці, бізнесмени, волонтери, активісти, громадські діячі та звичайні містяни згуртувались, щоб допомогти людям в подоланні та запобігати хворобі. Так з’явилася секретна волонтерська команда «Джона Голта». Учасники команди не воліють піаритись, тому власних імен не називають. Однак за тиждень їм вже вдалося значною мірою допомогти місту.

Ми натрапили на пост Діани Подолянчук, яка у своєму дописі в соціальній мережі розповіла про закупівлю захисних комбінезонів. Наша журналіст зв’язалася з волонтеркою та поцікавилася усіма деталями.

“На жаль, я не маю права розповідати, хто входить в цю команду.—  розповідає Діана ПодолянчукУ нас є певні завдання, які ми маємо виконати. Хочу вінничан заспокоїти, що ми не представляємо політичні інтереси, жодних політиків та політичних партій.”

В п’ятницю волонтери заплатили 18 535 гривень за захисні комбінезони для лікарів бригади швидкої допомоги. Отримані комбінезони розподілять між трьома підстанціями. Надалі будуть закуповуватися: засоби для дезінфекції, рукавички, маски, респіратори.

Кожен вінничанин може підтримати волонтерську ініціативу та не виходячи з оселі врятувати світ. Рахунок ПриватБанку 5168742725637338 Діана Подолянчук. Звіт за витрачені кошти постійно надаватиметься в соціальній мережі у відкритому доступі. Волонтери команди “Джона Голта” закликають вінничан дотримуватися правил карантину.

“Пам’ятайте, що потрібно мити руку, робити вдома вологе прибирання, виходити на вулицю виключно за крайньої потреби. Одягати маску, не підходити до людей ближче, ніж на два метри. Не дозволяйте дітям гуляти на вулиці. Зберігайте спокій та не панікуйте!” - зазначає Діана Подолянчук

Нагадаємо:
Для дітей проходить навчання онлайн
По медичну допомогу можна звернутися телефоном
Для пенсіонерів в місті діє “Соціальне Патрулювання”
В магазинах постійно привозять товари харчування
Ринки працюватимуть з 10.00 до 14.00
В громадському транспорті треба їздити лише в масці
З 23 березня у Вінниці в години пік скасовано безкоштовний проїзд для пільговиків на період карантину
У Вінниці головам ОСББ безкоштовно роздадуть 5100 спеціальних таблеток для виготовлення дезінфікуючих засобів
У багатоповерхівках Вінниці посилили дезінфекцію під’їздів
З 19 березня у Вінниці можна буде заплатити за комунальні послуги вдома


 



Переглядів: 4939
Поширень: 0

Останні новини