Для медиків Вінниці виготовили спецкарти для поїздок у транспорті

Спеціальні проїзні документи для пересування в громадському транспорті з написом «Я йду на роботу заради вас» підприємство «Вінницякартсервіс» виготовило для медичних працівників міста. Це ті працівники, які працюють в інфекційному відділенні міської клінічної лікарні №1, відділеннях невідкладної допомоги, приймальних та реанімаційних відділеннях міських лікарень. Крім того, ними забезпечать сімейних лікарів та сімейних медичних сестер Вінниці. А також Вінницької станції екстреної медичної допомоги. Проїзні документи медичні працівники отримуватимуть у своїх закладах по місцю роботи.

Кожна картка запрограмована на 130 безкоштовних поїздок в муніципальному транспорті. Рішення про виготовлення цих карток обумовлено також необхідністю того, аби медики могли вчасно дістатись на роботу. Тож в ранкові години пік пасажири, коли бачитимуть людину з такою картою, розумітимуть, що це медичний працівник, який їде на роботу, аби рятувати здоров’я та життя інших.   

«Спеціальні проїзні документи для медичних працівників Вінниці виготовляються за дорученням міського голови Сергія Моргунова. Карти дозволять ідентифіковувати працівників медичних закладів. Тож ми просимо вінничан з розумінням ставитися до ситуації, і вранці першочергово пропускати у громадський транспорт саме медичних працівників, адже ці люди їдуть на роботу, щоб рятувати нас з вами», – каже заступниця міського голови Галина Якубович.

Наразі уже виготовили 2,5 тисячі карток з написом «Я йду на роботу заради вас». «Їх, згідно із заявками керівників медичних закладів, розподілять одразу на установи, де видадуть медперсоналу, – розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш, – Ми зібрали потребу по цих картах по наших міських закладах і передамо їх керівникам закладів, де вони уже видадуть працівникам. В першу чергу буде забезпечено картами працівників інфекційного відділення МКЛ №1, приймальних та реанімаційних відділень наших лікарень, а також відділень невідкладної допомоги. Крім того, карти отримають сімейні лікарі та сімейні медичні сестри. Частину карток буде передано й Вінницькій станції екстреної медичної допомоги. Видача проїзних документів сьогодні уже розпочалась».  

Нагадаємо, що 18 березня  позачерговою сесією Вінницької міської ради було прийнято рішення на час карантину для медичних працівників, які працюватимуть з пацієнтами з інфекційними захворюваннями (для медичного персоналу інфекційного відділення МКЛ №1, всіх приймальних та реанімаційних відділень лікарень міста), виплачувати надбавку до зарплатні з міського бюджету. 




Переглядів: 3153
Поширень: 0

Останні новини