«Вінницький Бізнес Клуб» долучився до ініціативи одноклубника у боротьбі з пандемією

Від початку введення карантинних заходів щодо недопущення поширення епідемії коронавірусу COVID-19 вінницькі підприємці активно допомагають медичним закладам області, коштами, придбанням необхідного обладнання та засобів індивідуального захисту.

Зокрема Громадська організація «Вінницький Бізнес Клуб» та її члени, власним прикладом, ініціювали збір коштів з метою протидії розповсюдженню небезпечного вірусу.

Так приклад у боротьбі з пандемією надав агроіндустріальний холдинг МХП. Ігор Лещенко – заступник голови правління з корпоративної соціальної відповідальності є активним членом «Вінницького Бізнес Клубу». Компанія МХП зробила перший крок і вже спрямувала 15 мільйонів гривень на придбання 19 комплектів ШВЛ для інфекційних лікарень Вінниччини та на придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників. МХП має власну потужну службу постачання, тому здійснює закупівлі обладнання за кордоном самостійно і необхідні матеріали вже придбано. До кінця березня планується відвантаження захисних костюмів, респіраторів, окулярів та рукавичкок для медперсоналу. На початку квітня плануються поставки експрес-тестів для діагностики, а в 15-20 числах квітня - апаратів штучної вентиляції легень.

Таку ініціативу одноклубника Ігоря Лещенка та агрохолдингу МХП підхопили й керівники інших підприємств, що входять до «ВБК» та зібрали кошти у розмірі 366 000 гривень. Їх спрямовано на додаткову закупівлю тестів, медикаментів, захисних масок  для потреб мешканців міста Вінниці та області.

Кошти були надані наступними підприємствами та їх керівниками: ТОВ «Реквієм» (Паньків М.І.); ТОВ «Аншар Груп» (Шаманський А.А.) ; ТОВ «Базис 2011»/ТОВ «Бастіон 2009» (Калініченко В.О.) ; ТОВ «Гайсинський молокозавод» (Осадчий Т.В); ТОВ «Вольтаж Груп» (Ніколаєнко В.В. Нечипоренко Д.); ПрАТ «Калинівський машинобудівний завод» (Остапенко А.В.); ПрАТ «Плазматек» (Слободянюк В.П.); ТОВ «Агрокомплекс» (Шафієв Г.Д.); ПрАТ «Вінницький завод «Маяк» (Терліковський В.В.); ТОВ «Аграна-Фрут Україна» (Мисливий П.П.); ПрАТ «Вінницяпобудхім» (Матковський М.Л.)

За словами директора «Вінницького Бізнес Клубу» В’ячеслава Калініченка, колеги надзвичайно оперативно відгукнулись на заклик. Жоден не залишився осторонь, адже всі розуміють, що перед загрозою небезпечної хвороби потрібно триматись разом і докласти усіх зусиль, щоб зберегти життя та здоров’я вінничан.

Окрім зібраних коштів підприємства та їх керівники, що входять до бізнес клубу надають допомогу людям у безпосередніх місцях розташування виробництв та виділяють значні суми на медичні заклади у межах власних благодійних проектів. Зокрема Промислова група «ViOil» ( П.Іванов, Д.Чаленко, А. Власюк) спрямувала 1 мільйон гривень на придбання медичних засобів та надала 5000 пляшок соняшникової олії для лікарень.

Члени «Вінницького Бізнес Клубу» переконані, що подолати небезпеку пандемії вірусу COVID-19 можливо лише спільними зусиллями. Карантин і надзвичайна ситуація в країні це нелегкі часи і для бізнесу, але попри всі негаразди робитиметься все можливе і надалі задля здоров’я



Переглядів: 3629
Поширень: 2

Останні новини