Стрибок у літній час: в ніч з 28 на 29 березня стрілки годинника переведуть на годину вперед

Карантин карантином, а час на місці не стоїть. Вставати за новим «літнім» часом, а відтак і менше спати доведеться українцям. Вже цими вихідними стрілки годинників переведуть на 1 годину вперед.

Ритуал переходу з зимового часу на літній проводять в ніч з суботи на неділю о 03:00 годині.

Це роблять для того, щоб людина могла працювати, використовуючи менше штучного освітлення. Таку процедуру переведення годинників застосовують у багатьох країнах світу, зокрема і в європейських державах, підлаштовуючись під зміну початку та закінчення світлового дня в різні сезони.

Години сну скорочуються, тож потрібно раніше вставати. Щоб краще адаптуватись, варто дотримуватись наступних рекомендацій:

За кілька днів до переходу на літній час постарайтесь вкладатися в ліжко на 30-15 хвилин раніше, ніж звичайно; перед сном намагайтесь менше дивіться вечірні новини, які нагнітають страх перед коронавірусом. Також не варто зловживати соцмережами; оскільки під час карантину для більшості вечірня прогулянка – табу, перед сном прийміть заспокійливу ванну із додаванням рослинних екстрактів та випийте трав’яного чаю чи молока із медом; кімнату перед сном потрібно провітрити 10-15 хвилин та зволожити.

І головна порада: висипатися. Дорослій людині для повноцінного відпочинку треба не менш ніж 7-9 годин сну, для дітей – 9-10 годин.



Переглядів: 3069
Поширень: 1

Останні новини