ДПС у Вінницькій області закликає бізнес бути уважним в умовах карантину

Днями ДПС України було видано Інформаційний лист за №7 щодо дій бізнесу  в умовах карантину. Зокрема, у ньому роз’яснюється порядок незастосування штрафних санкцій відповідно до Закону України № 533. Так, даним законодавчим актом передбачено звільнення від штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, які вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, крім санкцій за:  відчуження майна, яке перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу;  порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах, які застосовуються на загальних підставах; порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати.

Разом з тим, ДПС у Вінницькій області рекомендує дотримуватися встановлених Податковим кодексом строків подання звітності, адже Закон 533 не звільняє платників від застосування до них фінансової відповідальності контролюючими органами за: неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності з ПДВ та акцизного податку, несплату (несвоєчасну сплату) податкових зобов'язань з ПДВ та акцизного податку. Також слід бути обачними продавцям пального або спирту етилового, адже для реалізації зазначеної продукції слід реєструватися платником акцизного податку, оскільки за відсутність такої реєстрації передбачено застосування фінансової відповідальності.

Не скасовано відповідальність і за  порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах, а також за  порушення правил переміщення та/або зберігання пального або спирту етилового, не підтвердження цільового використання суб'єктами господарювання спирту етилового, біоетанолу, легких та важких дистилятів, нафтопродуктів, що отримані в якості сировини для виробництва у хімічній промисловості, речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, бензинів авіаційних або палива для реактивних двигунів.



Переглядів: 2306
Поширень: 1

Останні новини