На Вінниччині не всі школи встигають до першого вересня придбати парти

Заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна поінформувала в ефірі телеканалу «UA: Вінниця» про результати роботи освітянської галузі за період канікул, зокрема щодо завершення ремонтів, приведення будівель навчальних закладів у відповідність до санітарних та протипожежних норм, результати кампанії із зарахування першокласників до навчальних відповідно до місця проживання тощо.

Посадовець зазначила, що  в пришкільних таборах цього літа оздоровилися більше 20 тис дітей. Всього ж в області таких таборів налічувалось 249, проводились тематичні зміни, де діти мали змогу навчатися за інтересами: математична, та з вивчення іноземної мови (де працювали волонтери – носії мови).

На виконання доручення голови ОДА щодо перевірки готовності навчальних закладів області до нового навчального року 14 серпня Департаментом здійснено одномоментну перевірку із виїздом керівників управлінь та служб у райони.  Матеріали на даний момент узагальнюються, проте Олена Чорна назвала ті, що можуть слугувати зразком : це Гайсинський, Бершадський, Крижопільський, Калинівський, Ямпільський,  райони, міста Жмеринка та Калинівка.

Серед проблем заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації  назвала забезпечення меблями перших класів: «На Вінниччині не всі школи встигають до першого вересня придбати парти, які передбачені для першокласників концепцією нової української школи (НУШ),- зазначила вона. 

Олена Чорна підкреслила, що проблема з партами і меблями взагалі спостерігається не лише у Вінниці чи області, а в цілому по Україні: «Потужності виробників на сьогоднішній день не можуть покрити замовлення. Тому є, на жаль, в нас випадки, коли постачання парт - нових одномісних для першокласників - буде і в вересні, і в жовтні».

За словами посадовця, впливають на вчасну поставку парт і тендерні процедури: «Є такі приклали, коли оголошували тендер, а ніхто не подався, оголошували вдруге, і потім вже проводили  закупівлі, а все це розтягувалось в часі, адже  процедури, згідно законодавства, порушувати не можна», - уточнила вона.

Загалом на Вінниччині, запевняє Олена Чорна, більшість перших класів підготовлені до навчального року за новими стандартами. Однак, є й такі школи, де роботи нещодавно розпочалися.




Переглядів: 4625
Поширень: 0

Останні новини