2 квітня Центр історії Вінниці проведе онлайн лекцію «Історія епідемій у Вінниці»

2 квітня о 18:00 вінничан запрошують подивитись онлайн лекцію «Історія епідемій у Вінниці». Її проводитиме Центр історії Вінниці на своїй офіційній сторінці у Facebook. Спікером буде директор Центру Олександр Федоришен.

КП «Центр історії Вінниці» продовжує комунікувати з вінничанами онлайн через сторінку у Facebook.  Тут періодично викладають огляди на видання Центру історії Вінниці та посилання, де можна ці книги безкоштовно завантажити і прочитати в повному обсязі у електронному форматі 

А 2 квітня тут буде онлайн лекція «Історія епідемій у Вінниці». Як зазначають у Центрі, вінничани зможуть дізнатись які дива відбувались у Вінницькому капуцинському монастиреві під час епідемії 250 років тому; чому у 1797 році карантин у Вінниці тривав цілий рік та наскільки суворим був режим його дотримання у місті.

Йтиметься у лекції й  про те, хто з відомих вінничан боровся з епідеміями та був відзначений нагородами; яка епідемія на Поділлі у 1919 році фактично зруйнувала мрію українців на власну державу, знищивши дві регулярні армії. 




Переглядів: 2859
Поширень: 0

Останні новини