У місті офіційно зареєстровано 43 випадки захворювання на COVID-19

Сьогодні, третього квітня, під час онлайнбрифінгу міський голова Сергій Моргунов проінформував про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у Вінниці. Лабораторно у місті підтверджено 43 випадки інфікування, 20 із них – це медичні працівники. 

«Станом на 20:00 другого квітня у Вінниці зареєстровано 43 лабораторно підтверджені випадки інфікування коронавірусом. Серед  зареєстрованих – 12 людей, які не були за межами країни, і вони не знають, від кого могли заразитися. Це уже внутрішнє поширення. Вік інфікованих від 5 до 73 років. Серед інфікованих – 20 медичних працівників: з пологового будинку №2, онкологічного центру і одна людина з обласної стоматполіклініки, яка контактувала з одним із захворілих працівників лікарні. На стаціонарному лікуванні у ВМКЛ №1 знаходиться 18 осіб з  COVID-19: 17 пацієнтів – в інфекційному відділені, один – у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. У однієї пацієнтки зберігається підвищена температура до 38 градусів, один пацієнт знаходиться на кисневій терапії. В обласній дитячій лікарні перебуває одна хвора дитина – це хлопчик п’яти років. Стан дитини задовільний, температура нормальна, він почувається добре. На жаль, повторне дослідження на ПРЛ має позитивний результат. З підозрою на COVID-19 у медичних закладах перебуває шість осіб. У чотирьох пацієнтів зберігається температура 37,5 – 37,8. Четверо мають важку супутню патологію і отримують кисневу терапію, біологічні матеріали відібрані і відправлені на дослідження методом ПРЛ», - розповів міський голова Сергій Моргунов.

Також міський голова розповів, що усі пацієнти, які перебувають у клінічній лікарні №1 з двобічною пневмонією, обстежуються на COVID-19. Спочатку вони проходять експрес-тестування, а потім ПРЛ-дослідження. 

«24 людини з лабораторно підтвердженими випадками знаходяться на суворій самоізоляції разом із членами сімей. Вони перебувають під наглядом сімейних лікарів та поліції. акож під контролем сімейних лікарів перебуває 665 осіб, з яких 224 прибули із країн Європи, 441 особа – це члени сімей та контактні громадяни, які віднесені до групи ризику інфікованих коронавірусом. З усіма ними проведена роз’яснювальна робота про необхідність перебування на самоізоляції, обов’язковий щоденний температурний скринінг та надані відповідні пам’ятки», - додав Сергій Моргунов



Переглядів: 2212
Поширень: 0

Останні новини