Сергій Моргунов розповів, які надбавки отримуватимуть медичні працівники

Сергій Моргунов повідомив, що з міського бюджету вже перераховано першу чергу надбавок для працівників інфекційного відділення міської клінічної лікарні №1.  Її отримало 50 працівників. На наступному тижні отримають надбавку решта працівників медзакладів (реанімацій, приймальних відділень тощо). Загалом лікар отримає «чистими» надбавку в розмірі 5 тис. грн. Три тисячі отримають медсестри і півтори тисячі –  молодший медперсонал. 

З 1 квітня 2020 року відбулися зміни у фінансуванні закладів вторинного рівня - заклади перейшли від медичної субвенції до фінансування за договорами від Національної служби здоров'я України.

В зв'язку з карантином скасовані планове лікування та оздоровлення пацієнтів. Тому  медпрацівникам, які не задіяні в наданні допомоги хворим на коронавірус, керівництвом закладів було запропоновано на 14 днів взяти частину чергової оплачуваної відпустки згідно графіків відпусток по лікарнях або відпустку без збереження зарплати.  Разом з тим, заклади охорони здоров’я вже опрацьовують можливість оплати працівникам вимушеного простою не менше двох третин від заробітної плати.

Щодо надбавок у розмірі 200% від окладу, які анонсував Кабінет Міністрів України, то на сьогоднішній день на державному рівні не визначені джерела фінансування та немає чіткого алгоритму їх нарахування. 




Переглядів: 2698
Поширень: 0

Останні новини