Вінницькі митники зафіксували більше тисячі порушень митних правил на 3,3 млн грн

Протягом січня-липня 2018 року Вінницькою митницею ДФС складено 1078 протоколів про порушення митних правил. Загальна вартість предметів, що намагались перемістити з порушеннями митного законодавства, становить 3,3 млн грн.

Переважна кількість протоколів, а саме 479, складені за ст. 481 Митного кодексу України «Перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів». Ще 449 протоколів було складено за ст. 470 Митного кодексу України «Недоставляння товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата».

За 121 справою відбулось вилучення предметів порушень митних правил. Сума вилученого склала 736 тис грн .

У своїй роботі, в порядку, встановленому законодавством, митники активно взаємодіють з правоохоронними органами. У разі виявлення під час здійснення митного контролю та інших заходів, що здійснюються митницею, ознак правопорушень, розслідування яких не належить до її повноважень, митники повідомляють про це відповідні правоохоронні структури. Так, з початку року до територіальних підрозділів Нацполіції України та Служби безпеки України було направлено 31 повідомлення про кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ст. 333 (Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), а також ст. 358 та 366 Кримінального кодексу України за фактом підроблення документів.

За звітний період Вінницькою митницею розглянуто 572 справи. Накладено штрафів на суму 5,1 млн. грн., стягнуто штрафів на суму 1,6 млн. грн. В свою чергу, судом розглянуто 140 справ, перераховано до держбюджету штрафів на суму 232 тис. грн.



Переглядів: 1919
Поширень: 0

Останні новини