“Йшов четвертий тиждень карантину”. Як мотивувати себе до роботи

Навіть без карантину в нас бувають темні дні, а в понеділок часом і думати про якісь корисні справи стає занадто важко. Тому, варто пам'ятати, що навіть найбільш вмотивовані люди – Ілон Маск, Білл Гейтс, часом страждають від браку натхнення.

Але, це не безнадійно: можна маленькими кроками легко стати на шлях позитивних змін.

Сидячи вдома четвертий тиждень поспіль, попри діджиталізацію всіх процесів, натхнення до роботи бракує. Натомість, є потреба у спілкуванні та втечі від реальності. Особливо хвиля марнування часу накриває тих, хто не звик працювати на фрілансі. Поєднувати хатні справи з роботою стає вкрай важко. Тому, ми підготували для вінничан дієві поради, як зібрати себе до купи та ефективно провести робочий тиждень! Читайте до кінця.

1. Ставимо одну ціль

Одна ціль, яку реально втілити в життя, допоможе ефективно використовувати ваш час. Ви зосереджуєтеся на чомусь одному і цілеспрямовано виконуєте завдання. Плюс однієї цілі, це економія власних сил. Через те, що ми на себе беремо в понеділок дуже багато завдань, ми перенавантажуємось і вигораємо не доробивши й половини справ.

Пам'ятай: одна мета, одна ціль — один великий результат!

2.  Шукаємо натхнення

Ні в якому разі не вздумайте заходити в соцмережі. Там немає натхнення, там безліч новин з чужого життя, які просто крастимуть ваш час. Надихає на роботу реальна історія з життя успішних людей. Наприклад, відомий американський блогер Еван Кармайкл, на своєму Youtbe розмістив добірку порад від успішних бізнесменів, які знаходяться в самоізоляції. Серед них:

відомий письменник — Робин Шарма, професійний американський фотограф — Чейз Джарвис; американський хедж-фонд менеджер, підприємець, автор бестселерів, і підкастера (відеоблогер) — Джеймс Альтушер; Джордан Белфорт — американський оратор-мотиватор; Джон Ассараф — людина, що останні 25 років присвятила дослідженню людського мозку, квантовій фізиці й стратегіям бізнесу; Дин Грациози — успішний бізнесмен, інвестор, лектор та мотиватор;

Натхнення, люди найкраще вміють черпати від інших людей. Тому так корисно читати історії успіхів і перемог інших, цікаві блоги, статті.

3. Захоплюйтесь

Саме так, ви маєте налаштувати себе на успіх! Говоріть про свою ціль, уявляйте себе щасливим, успішним, візуалізуйте: як буде круто коли ви досягнете того, що прагнете. Скеруй свій запал від попередньої поради у власну справу!

4. Відкладайте на “потім”

Звучить дуже дивно, однак, це дійсно працює. Якщо “на емоції” почати щось робити, запал швидко мине. Тому, плануйте чітко строки виконання вашої цілі. Не пожалкуйте часу для планування. Пропишіть всі шляхи реалізації та сплануйте графік роботи. Так набагато легше працювати. Крім того, до кожного етапу підходьте, як до особливої події, насолоджуйтесь від процесу. Навіть, якщо це рутинна робота, просто робіть її, ніби ви рятуєте світ своєю діяльністю (загалом в карантині так воно і є). Коли ви відкладаєте щось важливе на конкретне “потім”, у вас акумулюються енергія та ідеї для реалізації задуманого.

5. Не соромтесь прикрашати оселю власними цілями

В самоізоляції, є час для творчості, тож скеруйте її в роботу. Напишіть на папері (а у вас його багато) кольоровими маркерами свої цілі, і зробіть своєю робочою дошкою власну оселю. Наприклад, нагальні цілі можна повісити на холодильник, цілі на наступний день біля ліжка, щоб нагадувало ранком наступного дня. Влаштовуйте собі ранкові наради, під час яких, ви будете оновлювати наліпки із завданнями. Цілі мають бути прописані двома трьома словами. Так легко викликати потрібні асоціації.

6. Розкажіть про свою ціль

Нікому не подобається виглядати слабаком перед іншими. Тому, розказавши про свої цілі колезі, другу чи шефу, доведеться її виконати. Тим більше, якщо ціль одна і цілком реальна для реалізації. В процесі обговорення можна, ще отримати реальну пораду, яка допомагає у досягненні вашої цілі. Під час карантину бракує спілкування, тому не соромтесь говорити про свої думки та плани, варто ділитись і в процесі досягнення мети (раз чи два на тиждень плюс мінус, щоб не втомити нікого).

7. Думайте про ціль щодня

Це збільшить ймовірність того, що ваша мета стане реальністю. Пункт 5, в цьому дуже допомагає. Також, можна створити щоденні нагадування в телефоні. А якщо, ви кожен день будете робити хоча б щось маленьке для досягнення мети, навіть 5 хвилин в день, то успіх вам гарантований.

8. Шукайте однодумців онлайн

Важко досягти чогось самому. Треба знайти людей в онлайн, які готові вислухати, щось порадити, підтримати в складні моменти та головне – щиро порадіти, коли справи йдуть вгору.

9. Пам’ятайте про “припливи й відпливи”

Мотивація – штука непостійна, вона далеко не завжди до ваших послуг. Бувають моменти, коли натхнення зникає. Знайте, це абсолютно нормально. В такі моменти увімкніть радіо-онлайн, зваріть собі кави та уявіть, що у вас обідня перерва чи кава-брейк. Натхнення прийде, коли ви перестанете переживати через те, що не в змозі виконати заплановане. Просто зрозумійте, ви жива істота, ви відчуваєте різні емоції, зараз вам потрібно присвятити час чомусь іншому. Ще, допомагає зміна діяльності. Наприклад, коли ви вже не можете працювати з паперами, встаньте та приберіть в оселі, чи приготуйте обід (слушна нагода), тоді, в процесі до вас прийде натхнення.

10. Тримайтеся

Що б ви не робили, в разі невдачі – не здавайтеся! Навіть, якщо у вас нема ніякої мотивації сьогодні, не здавайтеся. Ще раз: мотивація завжди вертається. Уявіть, що ваша ціль – це подорож, яку ви вже розпочали, а такі невдалі дні – перешкоди на дорозі. Ви ж не будете через них вертатись? Адже, перешкоди можна просто об’їхати.

11. Починайте з малого

З реально малого! Якщо у вас проблеми з тим, щоб почати справу, це скоріше за все, через те, що ви уявили щось дуже грандіозне. Наприклад: накачати тіло до літа. Чому ця ідея згасла після першого тижня карантину? Більшість думали, що 4 рази на тиждень, по півтори години, будуть займатись під час карантину. Але вже пішов четвертий тиждень, а кубиків пресу не видно. Чому? Бо ще 12 березня більша частина людей добре накачалась вдома, потім пролежали в карантині з крепатурою і зараз, натхнення до тренувань зникло. Ото тобі розгін. Якщо, ви понад рік займалися нуль разів в тиждень по нуль хвилин, треба почати з 2 хвилин день. Так, звучить смішно. Але то дієво. Цілих 2 тижні по 2 хвилини в один і той же час. Це якихось кілька присідань, пару віджимань, скакалка чи щось подібне. Дві хвилини, навіть якщо хочеться більше. Потім тиждень по 5 хвилин щодня і т. д. Звичку, яка формувалась так повільно, потім буде нереально втратити.

12. Помічайте малі успіхи

Якщо, ви минулого тижня прокидалися о 07:00, а весь цей тиждень – о 06:50, то це вже успіх, це – досягнення! І ви маєте право почувати себе успішною людиною. Насправді, дуже дивно, але більшість людей на третій тиждень карантину почали прокидатись раніше за власний будильник. Напевно, навіть спати до 10.00 набридло. Однак, це перемога, якій варто радіти. На кожному етапі з кожним малим кроком вперед, ви маєте пишатись собою. Прибрана за 20 хвилин оселя, швидко вимитий посуд, самоорганізація — це вже твоя перемога, що свідчить про недаремно прожитий день. Це допоможе вам, піти дійсно далеко у власній самореалізації.

13. Читайте про свою ціль кожен день

Так ви точно не загубите фокус і не захочете здаватись. Особливо, коли у вас “відпливи” мотивації та сили щось робити нема. Книга чи блог про мету, до якої ви йдете мають бути під рукою в такі тяжкі моменти. Чи можете починати свій ранок з нами, у соціальних мережах. Ми мотивуємо своїх читачів щодня)

14. Просити про допомогу — це нормально

Коли бракує мотивації, коли маєте проблеми, коли страшно – вам потрібні люди з пункту 8. Просто розкажіть їм про свої справи, про свої проблеми. Попросіть поради, допомоги, щоб вибратися з робочого, чи творчого застою. І все буде добре. До речі можете написати нам в соціальні мережі, ми залюбки допоможемо порадою, чи знайдемо спеціаліста в цьому питанні. 

15. Думайте про переваги, а не про труднощі

Є така типова проблема – думати, як же ж важко, щось робити. Знаходиться тисяча та одна причина відкласти на потім: хочеться спати, починає боліти голова, в душу заповзає депресія, навіть думки про роботу втомлюють. Але, замість того, щоб думати наскільки це важко, подумайте скільки всього воно вам дасть. Фокус на перевагах якогось діла, додасть твам енергії та мотивації. Перевірено.

16. Знищуйте негативні думки й змінюй їх позитивними

Щоб навчитись це робити, спочатку треба кілька днів просто відслідковувати негативні думки. А далі – знищувати кожну. Ну знаєте, ті беззмістовні розмови з самим собою: “нічого з того не вийде”, “немає сенсу”, “якось обійдусь” і всяке таке інше. Щоб ви знали, саме такі думки відганяють вашу мотивацію, і потім довго доводиться чекати її повернення. З часом, якщо постійно будете відганяти ті негативні слова, вони перестануть взагалі з’являтись в голові. І ви будете ще ближче до успіху.

Всі поради достатньо дієві. Зазвичай, читачі думають, що автори статей зовсім не втомлюються. Але це не так, ми як і ви боїмося хвороби, впадаємо у відчай і шукаємо натхнення. Третій тиждень карантину став для багатьох справжнім випробуванням. Тому, саме в понеділок, приступивши до роботи з новими силами, ми вирішили поділитись з вами нашими лайфхаками. Обговорити цю тему, чи написати пост подяки нашій команді за хороші новини, ви можете на нашій сторінці у Фейсбук) Нам завжди приємно поговорити з читачами!  



Переглядів: 7572
Поширень: 0

Останні новини