П’ять центрів медико-санітарної допомоги Вінниці отримали від спецфонду «СтопВірус» засоби індивідуального захисту

6 квітня представники спецфонду «СтопВірус» передали для персоналу п’ятьох центрів первинної медико-санітарної допомоги міста необхідний індивідуальний захист, адже це ті люди, які першими контактують з вінничанами, у яких є підозра на коронавірус. Їм сьогодні завезли респіратори, медичні маски, захисні комбінезони, щитки для обличчя та дезрозчини для обробки приміщень.

Оскільки на сьогоднішній день неможливо охопити всіх мешканців дослідженнями на наявність коронавірусу, а у людей є інкубаційний період даної патології, індивідуальний захист медичних працівників є дуже важливим.

«Сьогодні ми передаємо допомогу нашим п’ятьом центрам первинної медико- санітарної допомоги міста. Це ті підрозділи, які першими контактують з потенційно хворими на коронавірус. Вони мають зустрітись з пацієнтом, оглянути його і, у випадку необхідності, повідомити інші підрозділи, щоб прийняти рішення про госпіталізацію чи запропонувати інший тип лікування. Тому сьогодні ми сформували для кожного з ЦМПСД комплекти в рамках ініціативи «СтопВірус», до яких входять респіратори по 100 штук,  одноразові маски по 1000 штук, по 20 захисних комбінезонів, по 50 щитків, а також дезрозчини для обробки приміщень - загалом на 5 центрів передаємо 50 літрів концентрату “Полідез”, – каже голова наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський

Також Андрій Дручинський розповів, що комбінезони, які вони сьогодні розвозили, вже виготовляються у Вінниці. «Також у Вінниці хлопці роблять захисні щитки. І ми робимо у них замовлення, бо там символічна ціна, яка покриває тільки вартість матеріалу і трудові ресурси. Подяка всім мешканцям, тому що дуже важливо, що ми допомагаємо трохи більше забезпечити лікарів засобами індивідуального захисту», – зазначив він.

Представники центрів первинної медико-санітарної допомоги міста кажуть, що наразі на усі виклики, де є підозра на коронавірус, вони виїжджають у засобах індивідуального захисту. Тому поповнення їхніх запасів надзвичайно важливе. І підтримка від фонду “СтопВірус”, який ініціював Володимир Гройсман та підтримав міський голова Сергій Моргунов, - саме зараз є дуже доречною.

«Спецфонд «СтопВірус» – це гарне починання, яке йде від наших керівників міста. Ми докладаємо багато зусиль для того, щоб хвороба не розповсюджувалась, щоб ми змогли її зупинити на самому початку, – каже директор Центру первинної медико-санітарної допомоги №5 міста Наталія Роман. – Засоби індивідуального захисту ми дуже швидко використовуємо, тому потребуємо постійного їх поповнення. Те, що нам зараз найбільше потрібно – це якраз респіратори і комбінезони».

«Ми дуже вдячні за медичні засоби, які нам сьогодні передали. Вони нам дуже потрібні, оскільки у нас працюють мобільні бригади, наші лікарі та медичні сестри виїжджають туди, де є хворі з температурою. Необхідними для нашої роботи наразі є респіратори, миючі засоби, одноразові халати тощо», – зазначив завідуючий амбулаторії №2 ЦПМСД №5 Микола Сивенюк.

Сімейний лікар Анна Тиднюк розповіла, що потреба в одноразових комбінезонах та халатах залежить від того, скільки разів бригада виїжджає до пацієнтів: «Коли ми приїжджаємо до пацієнта, він може на нас кашляти чи пчихати, нас від зараження захищають костюми, маски та щитки». Лікарі додають, що після огляду кожного пацієнта костюм знімається, знезаражується і утилізується.

«На кожний випадок ми виїжджаємо повністю в комплекті: комбінезон, захисний халат, фартух, респіратор тощо. Загалом на весь робочий день нам потрібно комплектів десять, тому ці речі дуже швидко використовуються», – каже сімейний лікар Ігор Гальцов.

Усі вінничани можуть долучитися до благодійного збору коштів на потреби медичної галузі. 

Щодня ФГ «Подільська громада» на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє, скільки коштів зібрано і хто їх перерахував. 

Рахунки для внесків:

Благодійна організація Благодійний фонд  «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова

пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Або

р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою:

«Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)




Переглядів: 3335
Поширень: 0

Останні новини