Від ініціативи «СтопВірус» передали чергову партію допомоги

До Вінницької міської клінічної лікарні №1 представники ініціативи «СтопВірус» 9 квітня передали 50 комплектів постільної білизни, 250 пар високих бахіл, 150 одноразових комбінезонів, 400 респіраторів, 1000 одноразових захисних масок, дезінфектор «Полідез». А до Вінницької районної лікарні направили 100 захисних щитків, 400 респіраторів, два оприскувачі, дезінфікуючий розчин, 1000 одноразових масок, 250 пар високих бахіл та 100 комплектів постільної білизни. Кожна із лікарень також отримала медичні препарати «Азицин» та «Лефлок». 

Питання забезпечення медичних установ засобами захисту зараз найважливіші, адже майже щодня у Вінниці зростає кількість хворих на коронавірус. Вінницька міська клінічна лікарня №1 та Центральна районна лікарня визначені базовими для лікування пацієнтів хворих на COVID-19. Тому саме у цих медичних закладах персонал першочергово потребує захисту. Варто відзначити, що представники благодійного фондом «Подільська громада» від ініціативи Володимира Гройсмана та Сергія Моргунова  «СтопВірус» уже не перший раз передають благодійну допомогу саме цим лікарням. 

«Ми передаємо ті речі, які найбільш необхідні для наших медичних установ. Дезінфікуючий засіб «Полідез», який ми передаємо до лікарень міста – це концентрат, його потрібно 150 мл на 10 л води. Також ми передаємо кілька обприскувачів, аби дезінфекцію працівники могли робити оперативніше і зменшувати таким чином поширення вірусу серед працівників лікарняної установи», - каже голова наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський

Директор Вінницької МКЛ №1 Костянтин Ліваковський каже, що з ініціативою «СтопВірус» працюють з самого початку впровадження карантинних заходів.  І додає, що вони проводять велику роботу і вагомо допомагають медичному персоналу.  Оскільки в заклад кожного дня поступає один-два пацієнти. Тому запаси засобів захисту потребують постійного поповнення. 

«На сьогоднішній день ми можемо бути більш-менш спокійними, ми всіх одягнули. Працівники мають в достатній кількості засобів захисту. Ми дуже вдячні волонтерам, які нам регулярно допомагають у цьому процесі. Представники ініціативи «СтопВірус» уже не перший раз до нас приїжджають і привозять засоби індивідуального захисту. Завдяки усім закумульованим зусиллям ми робимо уже резерв. На сьогодні в інфекційному відділені ми маємо 33 хворих, кожного дня до нас поступає один-два нових пацієнта. Враховуючи таку ситуацію, нам засобів індивідуального захисту вистачить на місяць. Ми маємо на сьогодні дві важкі пневмонії, пацієнти перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Чотирьох пацієнтів ми виписали. Сьогодні важко робити прогнози по ситуації з поширенням коронавірусу, але після свят очікуємо збільшення кількості пацієнтів», - зазначає Костянтин Ліваковський.

Усі вінничани можуть долучитися до благодійного збору коштів на потреби медичної галузі.  Щодня ФГ «Подільська громада» на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє, скільки коштів зібрано і хто їх перерахував. 

Рахунки для внесків:

Благодійна організація Благодійний фонд  «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

ВIННИЦЬКА ФIЛIЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)

Або

р/р UA263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ  “Спецфонд СтопВірус”.)




Переглядів: 3725
Поширень: 2

Останні новини