Страсний тиждень: як його провести

Останній тиждень, що передує найголовнішому святу в православ'ї, – Великодню – Страсний. Кожен день, з 12 квітня по 18 квітня називається Великим та має свою особливу місію.

У Великий понеділок під час богослужіння згадують про сюжет зі Старого завіту. Мова про патріарха Йосипа, якого рідні брати продали в рабство, а також прокляття безплідної смоківниці, яка символізує нерозкаяну у своїх гріхах душу.

Також цього дня священники проводять особливий ритуал: «мироваріння», коли освячують «миру» з 50 різних масел, трав і смол. Її використовують для помазання після хрещення. Таке мироваріння проводять лише раз на рік.

А ще, і на більшість інших православних свят, заборонено лаятися, лихословити, грішити, розважатись, робити важку роботу. При цьому важливо приділити час молитві.

З Великого понеділка піст підсилюється - тобто як і раніше під забороною м'ясо, молочні продукти, риба. Але крім того благочестиві віруючі намагаються дотримуватися принципу сухоїдіння (без вареної їжі) і обмежують себе в рослинній олії. 


Теги: релігія

Переглядів: 2250
Поширень: 0

Останні новини