Володимир Гройсман пропонує ухвалити програму гнучкої відстрочки податкових платежів для бізнесу 12\12

Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман пропонує ухвалити програму гнучкої відстрочки податкових платежів, яка передбачає запровадження на 12 місяців щоквартального графіку виплат нарахованих платежів на рівні 25%-50%-75%-100% і погашення залишку платежів у наступні 12 місяців. На думку політика, це дозволить не тільки підтримати працюючі підприємства та зберегти робочі місця, а й відновити економічні процеси в країні після жорсткого карантину.

В ефірі телеканалу «Україна24» Володимир Гройсман наголосив, що його пропозиція – цілком реальна для виконання.

«Зараз у підприємств виникає проблема сплати податків. Моя пропозиція – зробити програму «12\12». Перший рік – після карантину - дати можливість сплачувати податки щоквартально на рівні 25% від податків, які мають сплачувати (а далі – 50%, 75% і 100%). Це дасть можливість знизити податкове навантаження, - сказав Володимир Гройсман. - А наступні 12 місяців - повертати решту рівними частинами. Це підтримка для підприємств, щоб вони змогли зберегти зайнятість. Зупинене підприємство буде коштувати в рази дорожче».

Гройсман наголосив, що саме таке рішення – крок, який потрібен українцям і який в площині пропозицій, що вже висловлював політик. Мова про «нульові» кредити для підтримки бізнесу в разі збереження зайнятості, запровадження виплат на рівні мінімальної зарплати для тих, хто втратив роботу, а також додаткову доплату на рівні 22% (рівні ЄСВ) для працівників магазинів, аптек, заправок тощо.

Одночасно Володимир Гройсман назвав джерела коштів, які можуть забезпечити виплати і підтримати фінансову систему країни.

«Міжнародний валютний фонд – раз, Світовий банк – два, ЄС – три. Ми асоційований член ЄС, але інструменти співпраці (з ЄС) використовуються сьогодні неефективно», - додав Володимир Гройсман.

Теги: економіка


Переглядів: 2648
Поширень: 1

Останні новини