4000 респіраторів для персоналу отримав Центр матері та дитини

Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини» отримала 4000 респіраторів для персоналу, закуплені за кошти міського бюджету. Такого захисту працівникам вистачить більше ніж на місяць.  Лікарі ж закликають вінничан дотримуватися умов карантину і залишатися вдома, це й буде найкращий захист від інфекції. 

Кошти на медичні засоби захисту були виділені на боротьбу з коронавірусом на позачерговій сесії міськради . Наразі почали надходити партії закуплених засобів та розподілятись по медзакладах. Днями 3000 респіраторів другого ступеню захисту отримали відразу кілька лікарень. 

«На цьому тижні ми отримали більше 11 тисяч респіраторів. Сьогодні ми передаємо 4000 тисячі для Центру матері та дитини.  Виконуючи доручення міського голови Сергія Моргунова, маємо максимально захистити і вберегти медичних працівників. Тому у нас в плані закупити в цьому місяці більше 23 тисяч респіраторів, а також костюми захисту, бахіли, ізоляційні халати і все те, що необхідно для того, щоб убезпечити медичний персонал. Промисловість України, і тим паче міста Вінниці, вже впевнено працює над тим, щоб забезпечити медичних працівників засобами захисту. На минулому тижні міський голова дав доручення медичним закладам забезпечити запас на три-чотири місяці», - каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш

Самі ж лікарі зазначають, що ці респіратори дуже зручні у використанні. «Вони захищають не тільки від мікробів, а навіть від пару. Мені в ньому дуже зручно, тому що хто носить окуляри, то дуже погано коли ти надіваєш маску і вони потіють. А цей респіратор, по- перше, зручний, по-друге, він захищає у два рази краще ніж звичайна маска. Але найголовніший не респіратор, а люди. Ми просимо: будьте вдома і святкуйте Паску теж вдома! Спілкуйтеся один з одним онлайн, по телефону, по скайпу, по інших мережах, ми це переживемо. Всім бажаю температури 36,7»,- зазначив завідуючий жіночою консультацією Станіслав Іщук.  

«В такому респіраторі можна перебувати близько шести годин.  На добу у нас може бути використано більше 2500 одноразових масок. Також хочу подякувати усім благодійникам, які підставили плече у цей нелегкий період для медиків. Ми маємо місячний запас, а по деяких засобах індивідуального захисту і більше», - розповів директор Центру матері та дитини Володимир Присяжнюк

Також він закликав вінничан святкувати Великдень вдома: «Наближається Великдень, я закликаю усіх вінничан святкувати вдома, не йти до храмів аби не збільшувати кількість хворих, піклуватися про себе та за своїх близьких. За це ми будемо дуже вдячні».




Переглядів: 7213
Поширень: 0

Останні новини