С. Моргунов: «Попри складну фінансову ситуацію ми докладемо всіх зусиль, щоб захищені статті бюджету були профінансовані»

Днями на позачерговому засіданні Верховна Рада Україна ухвалила зміни до державного бюджету.  Депутати своїм рішенням скоротили видатки  на виплату пільг та житлових субсидій, на підтримку та розвиток об’єднаних територіальних громад та багатьох інших програм. Як торкнуться такі зміни бюджету Вінниці, під час онлайн-брифінгу розповів міський голова Сергій Моргунов. 

У першому півріччі бюджет Вінниці за прогнозами втратить понад 370 млн грн. Тому видатки бюджету скорочено на 348,8 млн грн. В результаті не вдасться реалізувати ряд важливих проектів.  

«На цьому тижні Верховна Рада внесла зміни до держбюджету. Якщо говорити безпосередньо про місцеві бюджети, то ці зміни невтішні. Суттєво скорочені видатки на освіту, соціальний захист, культуру. А також не всі проекти ми зможемо реалізувати в рамках Державного фонду регіонального розвитку, тому що він скорочений в загальному на 30%. Також буде суттєво скорочено субвенції на соціально-економічний розвиток територій, так само – субвенції на підтримку розвитку ОТГ. Зменшено субвенцію майже на 1 млрд грн  на розвиток системи екстреної медичної допомоги в Україні. Я вважаю, що це неправильний підхід», - зазначив міський голова Сергій Моргунов

Незважаючи на усі виклики, мер запевнив, що захищені статті міського бюджету будуть профінансовані. «Попри складну фінансову ситуацію ми докладемо всіх зусиль, щоб захищені статті були профінансовані. А це заробітні плати медиків, закладів освіти, спорту та культури, оплата енергоносіїв та комунальних послуг, медичні препарати, відповідні соціальні допомоги (ті, які в межах повноважень міста Вінниці). Натомість незахищені статті та видатки будуть суттєво скорочені», – додав міський голова.  




Переглядів: 3010
Поширень: 0

Останні новини