У Вінниці підліток вистрілив у свого 16-річного товариша

19 квітня близько 18  години на території приватного домоволодіння у м. Вінниці неповнолітні під час відпочинку розглядали мисливську зброю, яка належала власнику помешкання. В результаті  17-річний хлопець з власної необережності вистрілив у свого 16-річного товариша. За цим фактом розпочато слідство. Кримінальну відповідальність нестиме також  власник зброї.

За словами заступника начальника Лівобережного відділення поліції Володимира Десятника, виїздом на місце події слідчо-оперативної групи поліції встановлено, що за відсутності батьків 13-річна дівчина покликала в гості своїх друзів. Один з неповнолітніх гостей попросив її показати мисливську зброю, яка належала її батьку. Дівчина відкрила сейф ключами, що знаходилися у доступному місці, та вийняла дві рушниці – гладкоствольну та нарізну. Діти розглядали зброю, в результаті один з хлопців з необережності здійснив постріл та травмував товариша. 16-річний потерпілий отримав вогнепальне поранення гомілки з гладкоствольної рушниці калібру 12 мм. Хлопця госпіталізували до травматологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Поліцейські вилучили  з будинку 4 одиниці мисливської зброї, на які були відповідні дозволи.

За  фактом травмування неповнолітного слідчим відділом Лівобережного відділення поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 128 КК України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Такий злочин карається громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років.

Кримінальну відповідальність доведеться нести і власникові зброї. В його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.264 КК України (Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.



Переглядів: 2852
Поширень: 0

Останні новини