Понад 2 млн грн з бюджету міста було виділено на медикаменти, які допомагають у боротьбі з COVID-19

Під час онлайн брифінгу 28 квітня міський голова Сергій Моргунов відповів на запитання журналістів, яке обладнання, індивідуальні засоби захисту та медикаменти вінницькі лікарні отримали від держави, що закуплено за кошти міського бюджету та як допомагають волонтери. 

Сергій Моргунов зазначив, що на початку пандемії ні Україна, ні місто не були в повній мірі готові до боротьби з нею. Першими на допомогу прийшли волонтери. Як зазначив міський голова найбільше коштів з міського бюджету було виділено на придбання медикаментів - 2 104 711 грн.  З державного бюджету надійшло поставок ліків на 519 000 грн, а від ініціативи «СтопВірус» - 365 000 грн. 

«Об’єктивно кажучи, ми всі розуміємо, що Україна не була готова в повній мірі до пандемії. І поки ми шукали, де купити індивідуальні засоби захисту та обладнання за адекватною ціною, на перших порах нам дуже допомогли волонтери. І це починалося з того, що люди, маючи контакти якогось лікаря, просто передавали невелику допомогу, наприклад, кілька десятків чи півтори сотні масок або костюмів біозахисту. Таку допомогу закладам нам важко порахувати. Дуже багато нам допоміг фонд «СтопВірус», особливо в закупівлі медикаментів та засобів індивідуального захисту. Основне навантаження лягло саме на міський бюджет. Крім того, ми чекаємо на 19 апаратів ШВЛ по яких ми уклали угоди. Один ми вже отримали. Ще чотири – ремонтуємо і очікуємо, що до середини травня місто буде забезпечено апаратами в повній мірі, виходячи з тієї епідеміологічної ситуації, яка є на сьогодні», - розповів міський голова Сергій Моргунов

По засобах захисту для медиків: коштом міського бюджету закуплено понад 35 тисяч респіраторів FF P2 та FF P3, ще 6300 – передали від ініціативи «СтопВірус»; в рамках централізованої поставки було отримано 200 біокостюмів, коштом міського бюджету 17898, від «СтопВірус» - 685. Рукавички – централізовано заклади отримали 18 600 пар, придбано за кошти бюджету громади – 11 655. Медичні маски – 47 525 централізована поставка, міський бюджет і «СтопВірус» - 17 050 і 17 000 відповідно. Також від держави вінницькі лікарні отримали 400 пар бахіл та 10 захисних щитків, коштом міського бюджету закуплено 3789 пар бахіл та 1230 щитків (від фонду «СтопВірус» - 250 пар бахіл і 380 щитків). 

Також в рамках централізованої поставки до міста надійшло по 10 пульсоксиметрів, інфузійних насосів та вірусно-бактеріальних фільтрів одноразового використання; 160 ендотрахеальних трубок, 5 дихальних контурів багаторазового та одноразового користування, 36 багаторазових датчиків для дорослих з прищепкою на палець.

За кошти міського бюджету придбано і уже поставлено: 6 пульсоксиметрів, 3 інфузійні насоси, 3 шприцевих насосів, 1 апарат ШВЛ, 1 центрифуга, 18 моніторів пацієнта, 1 дефібрилятор, 9 електрокардіографів, 1 рентгенівський діагностичний переносний апарат, 1 портативний УЗД апарат, 24 функціональні ліжка, 4 фотокаталітичних знезаражувача і очищувача повітря. 

По дезінфікуючих засобах – централізованих поставок для медичних закладів міста не було, за кошти міського бюджету придбано 306 л антисептика для рук, а також 712 л деззасобів для обробки приміщень. Ще 370 літрів і 57 обприскувачів заклади отримали від ініціативи «СтопВірус».




Переглядів: 2697
Поширень: 0

Останні новини