Правила вибору плойок

Перш за все плойка для волос має відповідати потребам. Для ідеальних локонів варто вибрати варіант для накрутки, а для ідеально рівних — праску, призначення якої — випрямляти волосся. Також все залежить від форми щипців. Трикутні і квадратні роблять пружні пасма. Конічні — природні та рівні кучері. Якщо подобаються специфічні зигзаги, тоді варто придбати багатострижневий прилад (подвійний або потрійний).

Матеріали покриття та потужність

Можливі такі варіанти матеріалів:

Кераміка — найпоширеніший матеріал, що використовується в покриттях щипців. Не ушкоджує волосяний покрив і сприяє захисту під час завивки або укладання. Тефлон є антипригарним, завдяки цьому ви не спалите волосся під час укладання. Він за властивостями такий самий, як і кераміка. Основною відмінністю є недовговічність. Турмалін є одним із найкращих матеріалів для плойок. Він безпечний, не пересушує, а навпаки, зволожує волосся. Титан схожий на турмалін. Найкраще підійде для ослаблених локонів. Можна використовувати на щоденній основі.

Плойка для волосся нагрівається зі швидкістю, яка залежить саме від потужності. Найчастіше виробляють прилади з показниками у 25-90 Ватт. Для професійних моделей властива потужність від 50 Ватт.

Температура

Важливо, щоб у девайсі був присутній терморегулятор, аби можна було відрегулювати температуру під ваш тип волосся: для тонких локонів необхідно нагріти плойку до 150 °С, для густих — 150-170 °С, а для дуже жорстких — від 170 до 210 °С.

Діаметр

Цей параметр також має велике значення при виборі плойки. Від нього залежить результат укладання. Оптимальним варіантом є розмір 19-25 мм, який створить локон середнього об’єму. За 10-15 мм насадки вийдуть маленькі й тугі кучері. Великі отримаєте від 35-40 мм. Якщо ви володарка короткого волосся, потрібна модель із діаметром у 45-50 мм.


Переглядів: 6420
Поширень: 1

Останні новини