Весняний бебі-бум: небувалий рекорд народжуваності побили мешканці Подільського зоопарку за останній тиждень квітня

У звіринці - поповнення одразу в кількох родинах.  На світ малюки з’явились в мами й тата єнотів-полоскунів, угорських сірих буйволів й віслючків.

«Смугастохвості, шефство над якими тиждень тому взяла ІТ-компанія SkySoft.tech - Ukraine, стали багатодітною родиною. У цих хижаків народилось четверо прекрасних малят. Стать малюків поки що залишається загадкою. Мама до них нікого не підпускає. Тож, дізнатися, хто народився, дівчатка чи хлопчики, поки що важко навіть працівникам зоопарку», - поділились радісною звісткою із відвідувачами звіринцю на своїй-фейсбук сторінці доглядачі тварин.

Вага новонароджених єнотиня - близько 80 грамів. Дорослі ж тварини важать від 5 до 9 кг. Іноді — понад 10 кг. Їхній татко — харків’янин. Того року Подільський та Харківський зоопарки обмінялись молодими єнотами. Завдяки чому і з’явилось потомство.

«Мінімум шість місяців новонароджені мають споживати материнське молоко. Тож, щонайменше, пів року вони перебуватимуть під материнським наглядом», - зазначив Євгеній Ткачик.

Новонародженими єнотами зацікавлені зоопарки інших міст України. Однак директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик запевнив, що протягом усього літа малюків можна буде побачити в експозиції звіринцю.

А от в сім'ї угорських сірих буйволів вперше народилась дівчинка. Вага новонародженої близько 40 кг.

Народжує буйволиця вже четвертий рік поспіль. Зростатиме донечка поряд з батьками та братиком, який народився в родині буйволів минулого року.

Подружжя віслюків також «святкує родини». Як з’ясували працівники звіринцю, в них народився хлопчик. Його вага — близько 28 кг.

Директор зоопарку розповів, що новонароджені тварини харчуються лише материнським молоком. Мами із дітьми ізольовані від загального стада. Вони перебувають в окремих вольєрах зі своїми дітьми. Новонароджені тварини та їх мами почувають себе відмінно та гарно їдять.

Фото - з фейсбук сторінки Подільського зоопарку та Інтернету.



Переглядів: 3510
Поширень: 0

Останні новини