Вінничани «підсвітили» одне з 7-ми чудес України

Вінницька «Промавтоматика» запалила вогні на унікальній цитаделі, що побудована на скелі. Співробітники підприємства ТОВ «Промавтоматика Вінниця» облаштували підсвічування фасаду фортеці в Кам'янець-Подільському та каньйону навколо споруди.

Про це повідомив керівник компанії «Промавтоматика Вінниця Mykhailo Ganchuk на своїй фейсбук-сторінці.

«Ми здали новий об’єкт! Фасадна підсвітка Кам’янець-Подільської фортеці й каньйону. Вивчили документацію і світовий досвід в організації підсвітки замків, також отримали рекомендації від Польського національного інституту спадщини», - розповів Михайло.

Особливою умовою роботи було забезпечити світло так, щоб не втручатися в конструкцію фасаду.

«Від нас вимагалось надзвичайно бережне відношення до будівлі. Заборона на будь-яке втручання до фасаду, без штроб, отворів, дюбелів. Тільки ззовні, з землі», - пояснив директор підприємства.

У старовинному українському місті Кам’янці знімали багато фільмів, зокрема «Тарас Бульба», «Балада про доблесного лицаря Айвенго» та «Устим Кармелюк». Саме на честь шляхетного українського Робін Гуда, Устима Кармелюка, назвали одну з 11 башт. Бо в ній, український народний герой, був ув’язнений тричі.

У Чорній (кутовій) башті знаходиться криниця, глибина якої 40 м і діаметром 5 м, видовбана у скелі.

У підземеллях Замкового комплексу відкрито експозиції, що відтворюють сторінки його історії. У західному бастіоні реконструйовано панораму оборони замку 1672 р. під час турецької навали. У східному бастіоні розміщено експозицію, присвячену історії легкої метальної зброї на Поділлі, де відвідувач може вистрілити з арбалета, відчувши себе середньовічним воїном. До нашого часу збереглася система ходів і казематів, що сполучали колись замок з передмістям Карвасари.

А ще, Кам’янець-Подільська фортеця – одне з «Семи чудес України». Це чи не найпопулярніше місце серед туристів. Щороку сюди приїздить понад мільйон відвідувачів з усього світу.

Фото - з фейсбук-сторінки Михайла Ганчука.



Переглядів: 3470
Поширень: 5

Останні новини