Як розраховується автоцивілка в Вінниці

Зміст

      Що таке автоцивілка

      Що страхує автоцивілка

      Що відшкодовує автоцивілка

      Автоцивілка Вінниця

      Автоцивілка як вибрати 

      Як розраховується автоцивілка

Що таке автоцивілка

Небагато водіїв задаються питанням, що таке автоцивілка. Автоцивілка, або поліс страхування ОСЦПВ знайомий кожному, хто хоча б раз придбав собі автомобіль або мав справу з оформленням будь-якого транспорту. Тому що автоцивілка - це обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності. Тобто це поліс страхування, який зобов'язаний оформити кожен власник наземного транспорту.  А тому всім водіям буде корисно дізнатися як розраховується автоцивілка в Вінниці.

Що страхує автоцивілка

Автоцивілка страхує відповідальність водія на дорозі. Це називається цивільно-правовою відповідальністю. Якщо через вас трапилася аварія, то збитки потерпілим доведеться відшкодовувати не вам, а страховій компанії, з якою у вас укладений поліс автоцивілки. Це стосується збитків, нанесених як майну, так і здоров'ю.

Автоцивілку мають оформлювати всі категорії водіїв. Раніше деякі особи мали змогу їздити без полісу автоцивілки, наприклад, учасники бойових дій або пенсіонери, але тепер правила змінились. 

Діяльність страхових компаній та рівень й швидкість виплат регулюються МТСБУ. Це моторне транспортне страхове бюро України, організація, яка керує тим, що відбувається на ринку автострахування. Якщо страхова компанія, в якій оформлена автоцивілка, визнана банкрутом або ліквідується, зобов'язання щодо страхових відшкодувань ОСЦПВ бере на себе саме МТСБУ,

Що відшкодовує автоцивілка

Водії нерідко ставляться до автоцивілки негативно через те, що даний страховий поліс не відшкодовує їх збитки. Поліс автоцивілки не покриває:

Крадіжку транспортного засобу;

Пошкодження або знищення вашого транспорту;

Ремонт автомобілю внаслідок ДТП.

Для того, щоб застрахувати власне майно, підійде поліс страхування КАСКО. А страхування ОСЦПВ (автоцивілка) страхує вашу відповідальність перед іншими водіями.

Автоцивілка відшкодовує шкоду, заподіяну іншим особам внаслідок аварії. Ліміт страхових виплат складає 130 та 260 тис грн за шкоду, заподіяну майну та здоров'ю потерпілого відповідно. Ці дані актуальні на 2020 рік, але до 2025 року планується поступове зростання страхових виплат до рівня Євросоюзу. А це суми від одного мільйона гривень.

Автоцивілка Вінниця

Характерною рисою автоцивілки є відсутність однієї ціни  для цього страхового полісу. Це означає те, що для кожного водія вартість страхування автоцивілки розраховується окремо. На вартість автоцивілки впливає багато факторів. Одним з них є місце реєстрації власника транспортного засобу.

Зосередимо вашу увагу на тому, що раніше під час оформлення автоцивілки потрібно було вказувати місце реєстрації автомобіля. Але згідно з деякими змінами у вимогах та законодавстві, тепер потрібно вказувати місце прописки власника автівки. Це варто враховувати, щоб не допустити помилок у страховому полісі. 

Як вибрати автоцивілку в Вінниці

Мало хто знає, але вартість автоцивілки відрізняється в залежності від страхової компанії. У середньому ціни полісу страхування відрізняються на 200-300 грн. Тому, якщо ви бажаєте купити поліс автоцивілки за низькою ціною радимо вам скористатися сервісом онлайн-страхування UKASKO. Автоцивілка: як вибрати дешевий страховий поліс?

На платформі онлайн-страхування UKASKO ви можете порівняти ціни на автоцивілку від різних страхових компаній. Як це зробити? Для цього потрібно внести дані у форму про свій транспортний засіб, а саме, його марку та модель, а також вказати місце своєї реєстрації. Після цього ви побачите на сторінці всі доступні варіанти автоцивілки на ринку. Наголошуємо, що користування платформою цілком безкоштовне. Понад це, ви навіть маєте змогу придбати автоцивілку за партнерською знижкою або отримати кешбек за оформлення страхування онлайн.

Якщо вас зацікавив який-небудь із варіантів автоцивілки, ви маєте змогу оформити поліс онлайн. Ви самостійно обираєте поліс та заповнюєте дані, але також можете зателефонувати до техпідтримки або написати в онлайн-чаті. Тоді консультанти допоможуть вирішити виниклі питання. 

Як розраховується автоцивілка

Вартість страхових полісів автоцивілки регламентується на законодавчому рівні. Незважаючи на те, що вартість полісу страхування різна для кожного водія, вона розраховується згідно з встановленими формулами та правилами.

Є єдиний базовий платіж, однаковий для всіх. Також є певна кількість коефіцієнтів, у які закладені усі фактори, що впливають на розмір вартості автоцивілки. Коефіцієнти можуть як знижувати ціну страхування, так і підвищувати.

Окремий коефіцієнт існує для електронного полісу автоцивілки. Він знижує вартість страхування ОСЦПВ майже на 10 відсотків. Ця знижка досягається за рахунок самостійного оформлення полісу автоцивілки. Для електронного полісу страхування не потрібно використовувати бланки, папір, задіяти працівників або різні робочі процеси. Тому це дозволяє знизити витрати на страхування. А також знижка на електронний поліс автоцивілки дозволяє заволікти більшу кількість людей та заохотити водіїв придбати саме його. 


Переглядів: 4222
Поширень: 3

Останні новини