На святкування Дня незалежності України до Вінниччини завітали офіційні іноземні делегації

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій спільно із головою обласної Ради Анатолієм Олійником провели зустріч із офіційною делегацію зі Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща, яка прибула до Вінниччини на запрошення взяти участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України.

Вінниччину також представляли перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, заступник голови ОДА Василь Броварник та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

В свою чергу польську делегацію представляли Маршалек Сьвєнтокшиського воєводства Адам Ярубас, Віце-маршалек воєводства Ян Мачков’як, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Даміан Цярцінський, консул Республіки Польща у Вінниці Анджей Сломський, заступник директора Департаменту промоції, освіти, культури, спорту і туризму Маршалківської управи Сьвєнтокшиського воєводства Ева Капел-Шньовська та депутат Сейміку Сьвєнтокшиського воєводства Анджей Свайда.

Вітаючи гостей Валерій Коровій зазначив: «За останні декілька років нам вдалось зробити величезний крок вперед. Особливо в напрямку реформи децентралізації. Окрім того, Вінницька область є лідером в Україні з надання адміністративних послуг. Також, ведеться активна робота в напрямку економічного розвитку нашого регіону, про що свідчить першість Вінниччини серед решти регіонів Україні за кількістю залучених іноземних інвестицій. Але в України зараз не прості часи, є багато проблем, серед яких і війна на сході нашої держави. Натомість ми продовжуємо рухатись вперед і за останні роки багато чого змінилось в нашій державі. Змінилась наша армія, розпочато масштабний ремонт доріг, залучаються інвестиції та будуються нові великі підприємства. Наш шлях – це шлях європейського розвитку Вінниччини та України».

В свою чергу Адам Ярубас зауважив: «Для нас велика честь розділяти святкування вашої незалежності. Ми знаємо, як ви дбаєте про ваші традиції, і наскільки важливим є для вас це свято. Їдучи Вінниччиною, ми побачили, які у вас відбуваються зміни щодо реформування, модернізації, і для нас, представників органів місцевого самоврядування, це дуже важливо».

«Вітаю вас зі 100-річчям польської незалежності, й бажаю вашому народу благополуччя і процвітання, – звернувся Анатолій Олійник до представників делегації. – Всі зусилля депутатського корпусу обласної Ради, незважаючи на різні політичні погляди, спрямовані на продовження шляху щодо покращення розвитку нашої області. Нам не завжди легко: є і популізм, і непрості дискусії, але ми рухаємося вперед і радіємо, що Вінниччина займає лідируючі позиції в Україні».

В ході зустрічі обговорено основні принципи співробітництва між регіонами, програми розвитку спільних проектів та перспективи подальшої співпраці. На завершення зустрічі керівники області та представники делегації обмінялися пам’ятними сувенірами.



Переглядів: 3478
Поширень: 0

Останні новини