8 та 9 травня Вінниця відзначає онлайн, а очільники міста та області вшанували загиблих біля Меморіалу Слави

В цьому році День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом припали на період, коли вся країна знаходиться на карантині. Тому відзначення цих пам’ятних дат відбувається у незвичному форматі – переважна більшість заходів проходить онлайн. Зранку, 8 травня Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський поклали квіти до Меморіалу Слави та вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих у Другій світовій війні. Центр історії Вінниці проведе для вінничан онлайн-розмову «Дорога (не) життя». Учні мистецьких шкіл вшановують визволителів у флешмобах та конкурсах дитячих малюнків. У бібліотеках відбуваються віртуальні книжкові виставки, майстер-класи по виготовленню символу пам’яті, а вінницькі школи організували в мережі Інтернет години спілкування та тематичні уроки.

Традиційно, напередодні 8 та 9 травня вінницьких ветеранів Другої світової війни, відвідали представники виконавчих органів міської ради. Вони привітали визволителів з пам’ятно датою та передали грамоти і грошові премії.

Команда Центру історії Вінниці запрошує у День пам’яті та примирення дистанційно відвідати Меморіал-поховання страчених військовополонених у 1941-43 рр. та поспілкуватись про окупаційну Вінницю, яка має що розповісти про себе: свої травми, образи та велику жагу до життя. Онлайн-розмова «Дорога (не) життя» відбудеться 8 травня о 18.00 під час  live-трансляції на сторінці Центру історії Вінниці. Спікерка: Mariia Kuriacha, співробітниця Центру історії Вінниці. 

Також Центр історії Вінниці планує провести мережеву акцію «Родинні Історії Війни». Будуть опубліковані родинні історій про героїв Другої світової війни від Центру історії Вінниці. 

Учні Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» планують зробити літературно-музичний онлайн-флешмоб «Славним прадідам великим – правнуки достойні» Також у цьому закладі відбудеться онлайн конкурс дитячого малюнку «Ніколи знову».

Проходять онлайн заходи й у бібліотеках. У філії №1 зробили віртуальну книжкову виставку «Подвиг. Перемога. Пам'ять...» Віртуальна книжкова виставка «В серцях і книгах пам'ять про війну» створена ЦБДЮ.

У бібліотеці-філії №6 провели майстер-клас «Символ пам’яті – мак червоний» – покрокове фото майстер-класу по виготовленню квітки маку. Долучиться до заходів й бібліотека-філія №8. Тут відбудеться онлайн презентація виставки світлин «Люди війни і перемоги» із циклу «Маленька людина в великій історії». 

Міський палац мистецтв проводить літературно-музичний онлайн флешмоб «І пам’ять вічно жива» – презентація творчості вихованців гуртків закладів. 

На Фейсбук сторінці Вінницької дитячої музичної школи №2  розпочалась онлайн виставка творчих робіт учнів до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Також цей заклад 8 травня о 20:00 запланував провести онлайн-акцію «Перша хвилина миру» – учні та викладачі запалять свічку пам’яті. 

Вінницька дитяча школа мистецтв запланувала онлайн-виставку творчих робіт учнів відділення образотворчого мистецтва «Велика Перемога. Вона буде розміщена на сторінці закладу у Фейсбуці

Висвітлення хроніки відзначення Дня пам’яті та примирення минулих років можна буде побачити 8 травня за посиланням https://www.facebook.com/concertfestvin/ А Міський клуб працює над онлайн-проектом «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» за участю вихованців закладу – публікація відеороликів з виконанням пісень та віршованих привітань за участю вихованців вокальної студії «Дебют» та театру пісні «Орфей». 

Також пройдуть онлайн заходи до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги у школах. Тут вчителі серед іншого проведуть тематичні уроки та години спілкування. А вихованці Level 80 працюють над створенням відеозвернення, де звучатимуть слова подяки за перемогу. 




Переглядів: 3884
Поширень: 1

Останні новини