Сергій Моргунов: «Втрати бюджету по І півріччі очікуються на рівні прогнозованої суми близько 378 млн грн»

Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу восьмого травня розповів, що у зв’язку з карантином в державі в 1-му півріччі 2020 року втрати доходів міського бюджету попередньо складуть 378 млн грн.  У березні втрати склали 12 млн грн. У квітні вже - майже 122 млн грн, на такому ж рівні прогнозуються втрати і у  травні.

У зв’язку із такими втратами бюджету у місті скоротили капітальні видатки, які були заплановані на реалізацію багатьох інфраструктурних проектів. Зокрема, це 2-га черга комплексного ремонту  вул. Д. Нечая, ремонт Сабарівського шосе, реконструкція спорткомплексу по вул. Янгеля та низка інших об’єктів.

У Вінниці створено Робочу групу, яка розробляє план антикризових заходів, який дозволить підтримати економіку міста після карантину. Він буде представлений найближчим часом. 

«Я вже неодноразово говорив, що економічна криза та карантин уповільнила економіку у місті Вінниці. Ми дійсно очікуємо втрати  близько 378 млн грн по результатах 1-го півріччя 2020 року. Можу вже констатувати, що в березні втрати були 12 млн грн. У квітні вже - майже 122 млн грн. Це в першу чергу, внаслідок  зменшення на 55 млн грн податку з доходу фізичних осіб, це питання, пов’язані із зменшенням продажу підакцизних товарів – пальне, алкогольні та тютюнові вироби. Ми на сьогоднішній день, консультуючись із бізнесом, спеціалістами, громадськими організаціями цього напрямку, розробляємо План антикризових заходів, який дозволить підтримати економіку міста. Разом з тим, аби бізнес вижив, передбачаються додаткові пільгові програми: щодо збереження робочих місць, допомоги при кредитуванні. Важливо максимально ефективно розпоряджатися тим ресурсом, який у громади буде в таких умовах. А підприємці також мають відповідально ставитися до сплати податків до бюджету, адже вони направлені на те, щоб підтримувати роботу критичної інфраструктури міста, а головне – наших лікарів і медичні заклади», - наголосив міський голова Сергій Моргунов




Переглядів: 2402
Поширень: 0

Останні новини