Корисні солодощі, які можна їсти на дієті: зефір та вівсяне печиво

Людям, що дотримуються здорового харчування, важко лишити себе задоволення – солодощів. Обираючи з найбільш корисних та смачних, вони зупиняються на вівсяному печиві і зефірі. Ці продукти не завадять навіть строгій дієті.

Вівсяне печиво: вміст та користь

Вівсяне печиво печуть з вівсяного борошна, яке має високу енергетичну цінність, великий вміст вуглеводів, жирів та клітковини. У 100 грамах продукту приблизно 415 калорій, хоча точне число залежить від виробника (є печиво з 390 і 460 калоріями в 100 г). У одному печиві – від 60 до 100 ккал і 1-1,5 чайної ложки цукру https://www.tablycjakalorijnosti.com.ua/stravy/vivsyane-pechyvo..

Обираючи між магазинним та домашнім печивом, ліпше зупинитися на другому варіанті. У магазинних виробах більше маргарину, рафінованої та гідрогенізованої олії. Переважно вміст вівсяного борошна не перевищує 20%, усе інше – пшеничне борошно вищого гатунку. Це перекриває користь від поживних елементів печива, адже зайвий цукор може вплинути на роботу кишечника, стан шкіри, підшлункової залози.

Хоч і вважається, що вівсяне печиво не нашкодить фігурі, їсти його радять не більше 1-2 штук на день. При цьому потрібно враховувати щоденну норму калорій. Якщо ж печиво домашнього приготування, і містить менше цукру і більше вівсяного борошна, норму можна трохи збільшити.

Клітковина, що міститься в печиві, сприяє травленню та позбавляє від шлаків. Вітамін А у складі гарно відображається на стані волосся та нігтів.

Найпопулярніші домішки до печива:

насіння соняшника;

родзинки;

сушена вишня;

 журавлина;

фініки;

кокосова стружка;

шоколад.

Вівсяне печиво – чудовий перекус, який дозволить дочекатися основного прийому їжі. Якщо ж стоїть вибір між крупою і печивом, людям на дієті краще надати перевагу першому варіанту – він більш корисний та поживніший.

Зефір: коли і кому його можна їсти

Зефір – кондитерський виріб, що відноситься до цукрових. Повітряні шматочки складаються з соди, цукру, лимонної кислоти, води, ваніліну та желатину. Так як в солодощах відсутні кулінарні жири, вони є не дуже калорійними і не перешкоджають схудненню. Саме тому їсти зефір на дієті не забороняється.

У порівнянні з шоколадом, в 100 грамах якого аж 546 калорій, у зефірі всього 300 кал. У складі – білки та вуглеводи, а також глюкоза, яка покращує настрій. Желатин подовжує відчуття ситості, покращує переварювання їжі. Речовини в ньому укріпляють хрящову тканину суглобів. Дієтологи рекомендують вживати не більше 3 штук солодощів на день. Взагалі зефір дозволяється людям, що худнуть, і не можуть побороти потягу до солодкого. Детальна інформація на сайті https://www.tablycjakalorijnosti.com.ua/stravy/zefir.

Користь зефіру, як і мармеладу, в агар-агарі з водоростів і пектину з фруктів. Вони покращують роботу внутрішніх органів, очищають нирки, печінку, виводять шлаки та токсини, укріплюють імунітет. У складі присутня клітковина, яка пришвидшує метаболізм. Ще один корисний ефект – мочегінний. Це дозволяє позбутися від набряків, відновити водний баланс. Завдяки зефіру, зайва рідина не буде накопичуватися в організмі, обмінні процеси – покращаться.

Краще їсти зефір, зроблений з натуральних компонентів. Проте і в цьому випадку краще бути обережним: якщо перестаратися, недалеко до алергії. Дієтологи радять їсти зефір в першій половині дня – до вечора від нього не залишиться і сліду. Насолоджуватися солодощами можна навіть людям з цукровим діабетом і тим, хто дотримується здорового харчування. 


Переглядів: 26007
Поширень: 35

Останні новини